Nevi
0
Nieuws

Grondstofprijzen nemen toe

Nieuws 1 minuten 12 januari 2021

Grondstofprijzen stegen sterk in december; prijzen van chemicaliën, energie en zowel ferro als non-ferro metalen kenden een sterkere opleving. Dat stelt IHS Markit in een maandelijks rapport

De nieuwste prijs- en voorraadmonitor - een maandelijks rapport dat is ontworpen om wereldwijde druk op grondstoffenprijzen en aanbodtekorten te monitoren - zag negen van de 12 gecontroleerde grondstoffen stijgen in prijs in december.
De grootste stijging werd opgetekend door de polyethyleenprijzen, die stegen 39% over de maand. De prijzen voor ijzererts en polypropyleen stegen ook scherp. Bovendien bereikten de olieprijzen hun hoogste niveau sinds tien maanden Ook de prijzen van non-ferro metalen stegen.

Dalende prijzen

Omgekeerd daalden de vrachtkosten voor de tweede opeenvolgende maand in december toen de druk op de aanvoer afnam, terwijl de gasprijs licht daalde ondanks de toenemende vraag in de wintermaanden, vooral in Azië. Ten slotte daalden de rubberprijzen fractioneel in de laatste onderzoeksperiode, die de eerste prijsdaling sinds april markeert.

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen