Nevi
0
Nieuws

We willen een nieuwe koers. En dan?

Nieuws 30 maart 2020

Interview met Ida Bastiaansen over de vernieuwde koers van Nevi en de rol van communicatie vóór en tijdens de implementatie in de nieuwste editie van VM magazine, het vakblad van de Nederlandse Associatie.

Binnen Nevi is in 2018 de behoefte uitgesproken om de strategie te herijken, dit traject is gedoopt tot ‘Nevi Next’. Siep Eilander, voorzitter Nevi:

Het inkoopvak staat volop in de schijnwerpers en verandert razendsnel. Ook hoe er tegen verenigingen wordt aangekeken is aan verandering onderhevig. Als we ook in de toekomst sterk willen staan, moeten we relevant blijven voor inkoopprofessionals, hun organisaties en de maatschappij. Voor ons als Nevi betekent dit: mee veranderen en focus aanbrengen. Daar wilde ik na mijn aantreden als voorzitter gelijk mee aan de slag en daarom zijn we deze heroriëntatie gestart.
Siep Eilander, Voorzitter Nevi

De nieuwe koers van Nevi moest dus zorgen voor continuïteit en de vereniging weer centraal zetten. Nevi wilde dat doen door wendbaarder en toekomstbestendig te worden. Relevant blijven voor inkoopprofessionals, de organisaties waar zij werken én de maatschappij. Op basis van deze wens is een strategisch heroriëntatietraject gestart. Organisatieadviesbureau BeBright begeleidde Nevi door het traject, met een agile- en zeer outputgerichte aanpak. Bijzonder is dat de hele organisatie én alle bestuurslagen steeds betrokken zijn geweest aan de hand van creatieve en collaboratieve werkvormen. Ook de medewerkers zijn steeds meegenomen met diverse middelen.

Kennisdeling en inspiratie

Nevi deelt graag haar kennis om andere verenigingen te inspireren, daarom hebben wij met veel plezier meegewerkt aan een inhoudelijk artikel voor VM Magazine. In het artikel lees je meer over de vernieuwde koers van Nevi en de rol van communicatie vóór en tijdens de implementatie. Ook kun je op 25 juni deelnemen aan een kennissessie van De Nederlandse Associatie (DNA) waarin we ons verhaal vertellen en je concrete tips geven die je zelf kunt gebruiken voor jouw vereniging.

Dit artikel is ook gepubliceerd in het VM Magazine, maart 2020.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen