Nevi
0
Nieuws

Supply chain management bereikt volwassenheid, externe samenwerking blijft achter

Nieuws 30 april 2020

BLMC en de Nyenrode Business Universiteit meten elke twee jaar de mate van toepassing (volwassenheid) van supply chain management in het Nederlandse bedrijfsleven.

Supply chain management raakt steeds meer ingeburgerd in het Nederlandse bedrijfsleven. Vooral op interne samenwerking scoren bedrijven beter. De ontwikkeling aan de kant van externe samenwerking blijft echter achter, blijkt uit de Nationale Supply Chain Monitor (NSCM). De coronacrisis laat ondertussen zien dat externe samenwerking juist veel kansen biedt.


Nationale Supply Chain Monitor 2019


BLMC en de Nyenrode Business Universiteit meten elke twee jaar de mate van toepassing (volwassenheid) van supply chain management in het Nederlandse bedrijfsleven. De meest recente resultaten laten zien dat bedrijven gemiddeld hoger scoren: gemiddeld een 3,0 op een vijfpuntsschaal. In 2017 bedroeg die score een 2,8. De onderlinge verschillen tussen bedrijven nemen af en er zijn fors minder achterblijvers. In 2017 scoorde 33 procent van de organisaties 'zwak', in 2019 gaat het slechts om 18 procent. 


Het volledig NSCM monitor is hier te downloadenHet product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren