Nevi
0
Nieuws

Seat zet in op local sourcing

Nieuws 1 minuten 05 oktober 2020

De autoproducent heeft dat aan 60 van zijn belangrijkste leveranciers laten weten. Het bedrijf wil in de komende jaren vijf miljard euro investeren in local sourcing.

Seat wil meer gebruik gaan maken van toeleveranciers in eigen land. De autoproducent heeft dat aan 60 van zijn belangrijkste leveranciers laten weten. Het bedrijf wil in de komende jaren vijf miljard euro investeren in local sourcing. De Spaanse toeleveranciers vertegenwoordigen momenteel 60% van de totale spend. Het bedrijf zegt de wereldwijde toeleveringsketens te willen verkorten, zowel uit financieel- als duurzaamheidsoogpunt. 

Omslag naar elektrische voertuigen

Seat worstelt, zoals alle autoproducenten, met de omslag naar elektrische voertuigen. Inkoopdirecteur Alfonso Sancha: "Autoproducenten en toeleveranciers moeten investeren in nieuwe technologie├źn om het concurrentievermogen te verbeteren en zich aan te passen aan Industry 4.0, de elektrificatie en de connected auto.” Seat heeft ook een S-rating (sustainability rating) tool gepresenteerd om de prestaties van toeleveranciers bij duurzaamheid te evalueren en te stimuleren. Elke leverancier die een bestaand contract wil vernieuwen of verlengen, moet een positieve S-rating behalen. 
 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen