Nevi
0
Nieuws

Practice what you preach: Nevi kiest voor duurzame verhuizing

Nieuws 3 minuten 09 oktober 2020

Aannemers en leveranciers leggen deze week de laatste hand aan de verbouwing van de nieuwe huisvesting van Nevi, het Nevi House of Procurement. Per 1 oktober nam de organisatie de eerste verdieping in gebruik van het pand op landgoed De Breul in de bossen van Zeist. Projectcoördinator Lianne Labega van het verhuisteam vertelt over de duurzame keuzes die Nevi daarbij maakte.

Toen Nevi in april besloot te gaan verhuizen van Zoetermeer naar Zeist, stelde de directie een projectteam samen dat zich zou gaan bezighouden met de overgang van het facilitymanagement.

“Het team bestaat uit vier medewerkers van Nevi, een stel pragmatische doorzetters”, vertelt Lianne Labega over het team dat verder bestaat uit Dana Andeweg (inside relatiemanager), Cleo van Wijk (relatiemanager) en Els van Rheenen (incompany support-medewerker).

“Onze opdracht bestond enerzijds uit het afronden van het facilitymanagement in Zoetermeer en anderzijds uit het zoeken naar een verhuispartij en nieuwe leveranciers van onder andere schoonmaak, catering en koffieapparaten voor Zeist. Die scope werd later nog uitgebreid met de verhuisco√∂rdinatie, het doorgeven van het meubilair van Zoetermeer en het aanbrengen van planten in Zeist.”

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Duurzaamheid staat bij Nevi hoog in het vaandel. Lianne: “In al onze inkooptrainingen en activiteiten dragen wij het belang uit van maatschappelijk verantwoord inkopen en circulariteit en daarnaast moedigen wij organisaties aan zich in te zetten voor de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dan spreekt het vanzelf dat wij ook onze verantwoordelijkheid nemen en dit in onze eigen daden laten zien. Practice what you preach!”

Het projectteam ging op zoek naar leveranciers die een inspanning leveren op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en het terugdringen van afval, met die voorwaarde dat de kwaliteit op minimaal hetzelfde niveau moest zijn als in de oude situatie.

Meubels vinden nieuwe bestemming

“Dat begon met de keuze van een verhuizer.” vertelt Lianne. “We kozen een verhuisbedrijf in de buurt om niet te veel kilometers te hoeven maken. UTS Abbink is bovendien een van de best erkende projectverhuizers die hoog scoort op zijn MVO-beleid.”

Omdat het 'Nevi House of Procurement' een belangrijke functie heeft voor ontmoeting met de doelgroep, realiseert Nevi binnen een fraaie uniforme uitstraling. Het grootste deel van het oude meubilair uit Zoetermeer paste niet in dat plaatje en het team zocht daarvoor dan ook een nieuwe bestemming.

“Een gedeelte van de bureaus en stoelen stelde Nevi beschikbaar aan collega’s om een thuiswerkplek te realiseren. Daarnaast hebben we een startende ondernemer in de industrie, een dierenasiel, een tennisvereniging en een basisschool in Bleiswijk blij kunnen maken met een deel van de meubels. Wat over was, gaven wij tegen betaling aan een organisatie die ‘tweede kans-meubilair’ opknapt en doorverkoopt.”

Eerlijke koffie

Bijna niets is zo belangrijk als goede koffie in een ontmoetingscentrum. Dagelijks gaan er bij de trainingen heel wat kopjes naar binnen. Lianne: “Bij Coffee Fresh, onze nieuwe leverancier van de automaten en bonen, is het hele bestaansrecht op een eerlijke wereld gebaseerd en zij wensen concreet bij te dragen aan de realisatie van de SDG’s. De smaak is goed, de prijs iets hoger. Voor de kopjes en glaswerk kozen wij voor servies in plaats van wegwerpcups, omdat wassen in onze nieuwe A-label-vaatwasser duurzamer is.”

Ook bij de aanschaf van sanitair is rekening gehouden met de ecologische footprint “We hebben kritisch gekeken naar een eco-neutrale oplossing voor zeephouders, toiletdispensers en toiletpapier en kozen voor dispensers van gerecycled materiaal”.

Team-effort

Al met al kijkt Lianne tevreden terug op de resultaten die gehaald zijn om een duurzame verhuizing uit te voeren. “Ik ben trots op hoe we dit als team, naast onze reguliere werkzaamheden, voor elkaar hebben gekregen. Het was wat mij betreft perfect teamwork!”
 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren