Nevi
0
Nieuws

Perceptiemeter biedt uitkomst bij complexe projecten

Nieuws 29 juni 2020

Perceptieverschillen beïnvloeden onnodig de resultaten van een project, aldus promovendus Christian van der Krift.

Projectmanagement is een bijzonder uitdagend vak. In projecten worden steeds meer partijen betrokken op basis van hun specifieke kennis en kunde. Om een goed resultaat te behalen, zijn zij sterk afhankelijk van elkaar. Bovendien kan de verdeling van taken behoorlijk complex worden door uitgebreide geïntegreerde contractvormen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de samenwerking steeds belangrijker in het bepalen van het projectresultaat. Veel projecten verlopen echter (uiterst) stroef, of nog erger: ze mislukken. Dat is onder meer te wijten aan conflicten op basis van perceptieverschillen.

Promotieonderzoek Van der Krift over perceptieverschillen

Het promotieonderzoek van Christian van der Krift gaat over deze perceptieverschillen. Zijn onderzoek toont aan dat de percepties van opdrachtgever en opdrachtnemer aanzienlijk kunnen afwijken en dat partijen betere resultaten kunnen behalen als zij hun percepties delen door projectevaluaties. Daarom heeft hij de Perceptiemeter ontwikkeld. Dit instrument faciliteert projectmanagers om aandacht te besteden aan onderlinge perceptieverschillen. De perceptiemeter is succesvol toegepast in veel projecten.

In onderstaande video geeft Christian een aantal tips:

Zes tips voor betere projectuitkomsten

In Deal! 2 een artikel van Christian waarin hij zes tips geeft om de resultaten van complexe projecten positief te beïnvloeden. Tip 5: Besteed aandacht aan de mens. Lees het volledige artikel Zes tips voor betere projectuitkomsten in Nevi Kennislab.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren