Nevi
0
Nieuws

Ministerie van Defensie wint KoopWijsPrijs 2020

Nieuws 2 minuten 11 december 2020

Ministerie van Defensie wint de KoopWijsPrijs 2020 met tropenkleding gemaakt van petflessen voor de Koninklijke Marine. Het project is zeker baanbrekend te noemen en zet hiermee de toon voor de kledingindustrie voor de toekomst.

De prijs is een initiatief van de Rijksoverheid voor het meest vooruitstrevende project op gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Naast ministerie van Defensie waren de gemeente Leiden en de gemeente Noordenveld genomineerd.

Uitreiking tijdens jaarlijks MVI congres

Tijdens het MVI congres werd de prijs uitgereikt door Maarten van Kesteren (Senior Beleidsmedewerker ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), namens Esther de Kleuver, Directeur Duurzame Leefomgeving en Circulaire Economie (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Kelly Meyer, projectinkoper KPU bedrijf, ministerie van Defensie, nam de prijs digitaal in ontvangst. 'We gaan door met deze manier van aanbesteden. Met deze mooie tool in handen kunnen we de markt nog meer innoveren. Op weg naar nog meer duurzaamheid.'

Genomineerden

Dit jaar hadden 8 organisaties een project ingediend. Stuk voor stuk mooie voorbeelden waar echt impact gemaakt is. Uit deze inzendingen zijn in oktober 3 genomineerden geselecteerd door een jury bestaande uit, VNO-NCW, MVO Nederland, Nevi, stichting Social-EnterpriseNL en stichting Natuur en Milieu. Criteria bij deze keuze waren de mate van impact, het aantal behaalde mvi doelstellingen en betrokkenheid van de organisatie.
 

Training Webtool ISO20400

Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor de gratis online Nevi training Webtool ISO20400. Met de online tool ISO20400 doorloop je een gestandaardiseerd proces waarin alle aspecten van maatschappelijk verantwoord inkopen aan bod komen. 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen