Nevi
0
Nieuws

Minister gaat aanbestedingsregels Jeugdzorg en WMO versoepelen

Nieuws 17 januari 2020

Gemeenten mogen in bepaalde gevallen opdrachten gunnen aan een kleine groep van beste zorgaanbieders, aldus De Jonge.

De aanbestedingsprocedures voor jeugdzorg en Wmo worden vereenvoudigd. Een uitgebreide gunningssystematiek is niet langer verplicht bij aanbesteden in het sociaal domein. Gemeenten mogen in bepaalde gevallen opdrachten gunnen aan een kleine groep van beste zorgaanbieders. De Jeugdwet en de Wmo moet hiertoe worden aangepast. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) vrijdag aan de Kamer laten weten.

[...] Het kabinet wil [daarom] dat gemeenten in bepaalde gevallen die emvi-verplichting kunnen schrappen. Wel blijft er een verbod op gunning op de laagste prijs. ‘Ik wil het mogelijk maken om zonder een uitgebreide gunningsprocedure toch uitsluitend die partijen te contracteren die het best in staat zijn om (…) de beste zorg te leveren.’ Lees verder op BinnenlandsBestuur.nl

Bekijk ook reactie van Nevi op het Initiatiefvoorstel schrappen verplichte aanbesteding sociaal domein (dec 2018) en de brief aan minister De Jonge (januari 2019).

Nieuw op Linkedin: Nevi Sociaal Domein

Nevi heeft onlangs een nieuwe Linkedin groep opgericht: Nevi Sociaal Domein. Blijf op de hoogte, deel cases en doe mee aan de interactie; word lid van de LinkedinGroep Nevi Sociaal Domein.  

Deze groep is er voor iedereen die betrokken is bij het Sociaal Domein. Niet alleen inkopers, aanbestedingsspecialisten en contractmanagers bij gemeenten en zorginstellingen. Maar we nodigen vooral ook beleidsmakers, portefeuillehouders, wethouders en bestuurders uit om deel te nemen aan deze groep. Door kennis en ervaringen te delen en te leren van elkaar, ontstaat wederzijds begrip. Zo zorgen wij gezamenlijk voor meer grip en betere besturing op de ruim 25 miljard euro die jaarlijks omgaat in het Sociaal domein. 


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren