Nevi
0
Nieuws

Koning inkoop

Nieuws 07 april 2020

Over het charmeoffensief van de koning om de onverbiddelijke strijd om beademingsmachines, desinfectiegel, mondkapjes en andere beschermingsmiddelen.

‘Ons staatshoofd is een man met een dik telefoonboek en als hij belt neemt iedereen op,’ zo schrijft De Volkskrant in een bijdrage over de onverbiddelijke strijd om beademingsmachines, desinfectiegel, mondkapjes en andere beschermingsmiddelen. Dat is precies de reden waarom VWS-minister Hugo de Jonge regelmatig contact heeft met de koning met het verzoek leveranciers en fabrikanten te benaderen. De koning kent de topmensen van die fabrikanten van onder meer werkbezoeken, staatsbezoeken en handelsmissies. Aanvankelijk was de hoop dat contracten over leveranties gerespecteerd zouden worden, maar ‘dat bleek een illusie’. 


‘Aanbestedingsregels worden overtreden’


Een charmeoffensief van de koning bleek hard nodig, want ‘de handel gaat hard en ad hoc, aanbestedingsregels worden overtreden en geld speelt geen rol’, constateren de schrijvers van de Volkskrant-bijdrage. Sinds eind maart heeft het Landelijk Consortium Hulpmiddelen op het ministerie van Volksgezondheid de macht naar zich toegetrokken en doet de inkoop en regelt de distributie voor alle ziekenhuizen. Een direct betrokkene wordt anoniem opgevoerd: ‘Het is een kwestie van bestellen, bestellen en maar hopen dat het uiteindelijk ook op tijd binnenkomt’.  


In de Linkedin-groep Nevi Zorg delen wij het laatste nieuws van Landelijk Consortium Hulpmiddelen. Lees ook ons dossier Inkoop en Supply Chains in de huidige Corona tijd.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen