Nevi
0
Nieuws

Joe Biden heeft een visie op overheidsinkoop

Nieuws 2 minuten 13 november 2020

Hoe de federale overheidsinkoop kan worden gebruikt om de Amerikaanse productie te stimuleren en om de klimaatverandering aan te pakken.

Voorafgaand aan zijn overwinning schetste de (waarschijnlijk) nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zijn visie op hoe de federale overheidsinkoop kan worden gebruikt om de Amerikaanse productie te stimuleren en om de klimaatverandering aan te pakken. Biden zei dat hij ernaar streeft om de macht van de federale overheid te gebruiken om de Amerikaanse industriële en technologische kracht te versterken. 

 

400 miljard dollar

De nieuwe president wil 400 miljard dollar investeren in Amerikaans gemaakte goederen door middel van federale overheidsaankopen. Biden vindt ook dat er inspanningen moeten worden gedaan om bedrijven te identificeren die in staat zijn om in de inkoopbehoeften van de overheid te voorzien.  De focus zou daarbij moeten liggen op kleine bedrijven en bedrijven die in handen zijn van vrouwen en gekleurde mensen.

Te afhankelijk van buitenlandse leveranciers

De president wil er voor zorgen dat de VS niet geconfronteerd worden met tekorten aan kritische producten die het land nodig heeft in tijden van crisis. Biden: "Hoewel medische benodigdheden onze meest urgente behoefte zijn, zijn de risico's van supply chains niet beperkt tot deze producten. De VS moet de kwetsbaarheid verminderen van ketens voor een reeks kritieke producten waarvan het land gevaarlijk afhankelijk is van buitenlandse leveranciers". 

Klimaatrisico’s in toeleveringsketens

Biden heeft ook beloofd de inkoopmacht van de federale overheid te sturen om de productiecapaciteit voor producten die essentieel zijn voor de nationale veiligheid van de VS te ondersteunen en zo capaciteiten op te bouwen in de hele toeleveringsketen.  De president beloofde om de federale overheidsaankopen (500 miljard dollar per jaar) te gebruiken om te streven naar 100 procent schone energie en voertuigen met nul-uitstoot. Biden wil van overheidsbedrijven eisen dat zij de klimaatrisico's en de uitstoot van broeikasgassen in hun toeleveringsketens openbaar maken.

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen