Nevi
0
Nieuws

Inkoopteam VWS voor coronacrisis

Nieuws 26 maart 2020

Binnen het ministerie van VWS is een team opgezet dat de inkoop stroomlijnt van maskers, handschoenen, beschermingsbrillen, schorten, desinfecterende middelen en diagnostische tests. Het team onderhandelt met producenten en landen. Het ministerie belooft zijn uiterste best te doen om op alle aanbiedingen te reageren.

Binnen het ministerie van VWS is een team opgezet dat de inkoop stroomlijnt van maskers, handschoenen, beschermingsbrillen, schorten, desinfecterende middelen en diagnostische tests. Het team onderhandelt met producenten en landen. Het ministerie belooft zijn uiterste best te doen om op alle aanbiedingen te reageren. "Tegelijkertijd zie ik ook dat heel veel aanbiedingen op niets uitlopen of uiteindelijk niet bruikbaar zijn", schrijft verantwoordelijk minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. 

 

Betrouwbaarheid leverancier

 

In sommige gevallen worden voorraden aangeboden tegen woekerprijzen en in andere gevallen blijkt na navraag dat de mondkapjes helemaal niet beschikbaar zijn of niet de juiste kwalificaties hebben. Soms is het op korte termijn niet mogelijk de betrouwbaarheid van de leverancier na te gaan.

 

Naar dossier Inkoop en supply chains in de huidige Corona-tijd

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen