Nevi
0
Nieuws

Inkoop in de week van de Circulaire economie

Nieuws 17 februari 2020

In deze week laten we zien wat de impact van inkoop is op de Circulaire economie.

Deze week laten we zien wat de impact van inkoop is op de Circulaire economie. We hebben verschillende actuele voorbeelden en content voor je op 'n rijtje gezet die we iedere dag met je delen.

Dag 1 – Nevi collega staat op Nationale Conferentie Circulaire Economie 2020 in Den Haag

Als coördinator voor Nederland van de SDG 12 (UN werelddoelen) staat Nevi-collega Karin van Ijsselmuide samen met Kelly Ruigrok van NDI in een van de deelsessies. Verspilling, bewustwording én actie met duurzaam inkopen komen hier aan bod. De sessie 'Doe mee met de Alliantie SDG12' begint om 11.15 uur (lokaal 15). In de ochtend worden 17 nieuwe ondertekenaars van het Manifest MVI verwelkomd, waarmee het totaal op 177 uitkomt. Meer over de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2020.

Dag 2 - Hoe kun je als inkoper bijdragen aan een toekomstbestendige planeet? (Circl Amsterdam)

ABN Amro heeft sinds enkele jaren Circl aan de Zuidas. Een van de eerste, zo niet de eerste, circulair gebouwde locatie voor ontmoeting. Nevi-collega Erik van Assen gaat tijdens de workshop 'De toekomst van de inkoper'* aan de slag met de deelnemers om een profiel te maken van de circulaire inkoper. De resultaten delen wij volgende week.

*) Met de transitie naar de circulaire economie en de nieuwe manier waarop wij onze samenleving willen inrichten verandert je rol als inkoper. Overwegingen die je meeneemt in de keuze voor de juiste producten worden complexer. Denk aan de toenemende vraag naar transparantie in leverketens, nieuwe samenwerkingsvormen met bestaande klanten, producten die als dienst afgenomen kunnen worden en dat alles tijdens digitale transformatie en klimaatverandering. Als inkoper stimuleer je innovatie, maar dat staat soms ook haaks op winstgevendheid.

Dag 3 – Circulaire en maatschappelijke ambities komen samen

Bij de gemeente Rotterdam kwamen de circulaire en maatschappelijke ambities van de gemeente samen bij de inkoop van nieuwe afvalcontainers: "We zijn continu op zoek naar vernieuwende oplossingen." Een kijkje in de keuken uit de serie Impact van Inkoop.

Dag 4 – Circulair werken in de Zorg en MVI op Nevi Zorgcongres

Ook in de Zorg staat Maatschappelijk Verantwoord en Circulair Inkopen op de agenda. Op 5 februari komt een speciale werkgroep duurzame zorg bijeen op het ministerie van VWS waaraan ook Nevi deelneemt. Thema 'Circulair werken in de Zorg'. We houden de vinger aan de pols! Donderdag 6 februari staat onder meer Ruud Koornstra (activistisch ondernemer van Nederland) op het podium van het jaarlijkse Nevi Zorgcongres. En de deelsessie van RIVM gaat over het meten en monitoren van duurzame doelstellingen.

Dag 5 – Blog: Stakeholders Inkoop laat je verrassen! en Whitepapers over Circulair inkopen

Ben jij bestuurder, projectleider, afdelingsmanager, beleidsmedewerker of budgethouder? Dan ben ook jij een belangrijke stakeholder voor Inkoop en zijn de tips in dit blog over Circulair inkopen voor jou van toepassing! Naar het blog

Circulair inkopen: weet waar je aan begint en Durf te vragen en uit te dragen. Twee whitepapers die je gratis en vrijblijvend bij ons kunt opvragen. Om de #WeekvandeCE te eindigen ;) 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen