Nevi
0
Nieuws

Hergebruik van mondkapjes in strijd tegen Corona tekorten

Nieuws 24 maart 2020

De Covid-19 pandemie en de snelle verspreiding hiervan heeft geleid tot dreigende tekorten aan mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen.In samenwerking met TU Delft, Franciscus Gasthuis en diverse andere ziekenhuizen heeft Van Straten Medical een methode getest om gebruikte mondkapjes te steriliseren.

De Covid-19 pandemie en de snelle verspreiding hiervan heeft geleid tot dreigende tekorten aan mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

In samenwerking met TU Delft, Franciscus Gasthuis en diverse andere ziekenhuizen heeft Van Straten Medical een methode getest om gebruikte mondkapjes te steriliseren. De testresultaten komen overeen met die van nieuwe mondkapjes.

 

Laten steriliseren van mondkapjes: spoedservice

 

Van Straten Medical/CSA Services De Meern kan ziekenhuizen, GGD’s en andere zorginstellingen waaronder verpleeghuizen in nood bijstaan. Onder de naam GreenCycl halen zij maskers op, inspecteren deze, verpakken het in laminaat, steriliseren deze volgens de geteste methode en retourneren de mondkapjes in laminaatverpakking op locatie. En zij adviseren de inrichting van een speciale routing om medewerkers te beschermen tegen Covid-19. Meer informatie: info@greencycl.nl, 030 – 602 38 28, 030 – 602 38 30.  

 

Advies maskers

 

Verder adviseert Van Straten Medical om maskers te testen na inrichting van het sterilisatieproces. Dit geldt tevens voor in huis vervaardigde maskers. Hierbij is het advies om de MDR – art. 5 – te volgen en een risicoanalyse te maken van uw custom-made medisch hulpmiddel. Ook kunnen zij de mondmaskers testen via de testopstelling van de TU Delft. De testen zijn uitgevoerd op zowel droog als stoomsterilisatie op 121 ⁰C waarbij de mondmaskers worden verpakt in laminaat bij stoomsterilisatie (Nb. 134 ⁰C laat in onze sterilisatiemethode vervorming van het materiaal zien waardoor mogelijk degradatie van het materiaal en poriegrootte). Het uiteindelijke oordeel over de veiligheid ligt bij de DSMH van de ziekenhuizen.

 

Naar dossier Inkoop en supply management in huidige Corona tijd

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren