Nevi
0
Nieuws

Elke afdelingsdirecteur een duurzaamheidsmanager

Nieuws 2 minuten 04 september 2020

Niet alleen sturen op de laagste kosten, maar ook op duurzaamheid en gezondheid. Dat is de belangrijkste opdracht die Teun Verheij, CEO van cateraar Albron, meegeeft aan al zijn afdelingsdirecteuren.

Niet alleen sturen op de laagste kosten, maar ook op duurzaamheid en gezondheid. Dat is de belangrijkste opdracht die Teun Verheij, CEO van cateraar Albron, meegeeft aan al zijn afdelingsdirecteuren. “Ik kan niet aan de ene kant zeggen dat we voor duurzaam moeten gaan en aan de andere kant alleen op kosten sturen”, vindt hij. 

Lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar inkopen klinkt als een heldere opdracht, maar in de dagelijkse praktijk is het een aardige zoektocht. Bart van Westreenen, directeur inkoop & supply chain: “Met een smaller assortiment hoeven we minder weg te gooien. Bovendien kunnen we een enorme stap vooruit zetten in de samenstelling van ons assortiment. Die 2.000 producten moeten altijd voldoen aan vier pijlers: lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar. We halen dus de producten eruit die daar niet helemaal aan voldoen. Daar waren we al mee gestart, maar we voeren het nu versneld door.”

Lees het volledige artikel op DuurzaamBedrijfsleven.nl
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen