Nevi
0
Nieuws

Drie manieren waarop inkoop juridische collega's kan overtuigen

Nieuws 1 minuten 02 september 2020

Het jargon leren en jezelf bijscholen over juridische kwesties blijkt cruciaal voor inkoopprofessionals.

Hodges Silverstein, uitvoerend directeur van de Buying Legal Council, een internationale handelsorganisatie voor juridische aanbestedingen deelde haar tips voor inkoopprofessionals die positieve relaties willen opbouwen en hun waarde willen bewijzen aan juridische tegenhangers:

1. Leer het jargon
Van oudsher zijn huisjuristen vaak geen fan van inkoop- en inkoopprocessen, maar dat is de afgelopen jaren een beetje veranderd. Je moet echt beginnen met het opbouwen van een relatie met legal. Ga met uw collega's om tafel en plan regelmatig vergaderingen, stel hen vragen, begrijp hun problemen.

“Probeer geen inkopers van ze te maken, maar leer het juridische jargon en bedenk verschillende opties of scenario's. Advocaten zijn getraind om te argumenteren en fouten te vinden, dus als je ze verschillende scenario's laat zien, kunnen ze redeneren welke de meest passende en de meest geschikte oplossing is, en zullen ze die eerder omarmen." Hodges Silverstein voegt toe dat het belangrijk was om naar juridische teams te luisteren en te begrijpen hoe ze beslissingen nemen.

2. Bereid je goed voor
“Als je een offerteaanvraag uitbrengt, moet je ook begrijpen wat belangrijk is vanuit juridisch oogpunt. Maak duidelijk dat je je bewust bent van hun zorgen en dat je niet alleen voor de goedkoopste prijs gaat en al die dingen waarvan inkoop altijd wordt beschuldigd,” vervolgt ze.
'Begrijp wat ze' s nachts wakker houdt. Het is altijd goed om elkaar te begrijpen".

3. Duidelijke vergelijkingen
Hoewel het belangrijk is om jouw analyse en inzichten te presenteren, houd het overzichtelijk en eenvoudig, zegt Hodges Silverstein. "Maak duidelijk onderscheid tussen kostenbesparingen en zorg voor duidelijke vergelijkingen tussen appels en appels".

Het opbouwen van nauwe relaties met juridische operationele teams is ook cruciaal om toegang te hebben tot de gegevensverwervingsbehoeften om hun waarde echt te bewijzen. "Wees snel en flexibel, dus als ze je vanuit de juridische afdeling bellen om een ​​offerteaanvraag uit te voeren, doe dat dan snel, want het laatste dat u wilt worden gezien, is de bottleneck."

Lees verder Three ways procurement can win over legal colleagues

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen