Nevi
0
Nieuws

Corona is wat de klok slaat. Nevi ondersteunt je ook nu (blog)

Nieuws 07 april 2020

Ton van Geijlswijk praat je maandelijks bij over actualiteit in de Zorg.

 
De highlights van Nevi Zorg en het nieuws op een rijtje (Nieuwsbrief 2 april).
 

Dagelijks stroomt het nieuws ervan over. Er komen verontrustende signalen uit ziekenhuizen, alles piept en kraakt. Zeker ook bij de inkoopafdelingen die met man en macht proberen de leveranties voor hun collega’s-aan-het-bed op gang te houden. En de hele zorgsector wordt geraakt. Van thuiszorg en huisartsen tot de langdurige zorg. En zorgverzekeraars staan garant.

 

Dat het coronavirus de (internationale) supply chain zo zou beïnvloeden heeft geleid tot het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Het ministerie van VWS heeft samen met een team van professionals uit ziekenhuizen, academische centra, leveranciers en producenten het LCH opgericht. Met als doel om verschillende medische hulpmiddelen waaraan een tekort dreigt, gezamenlijk in te kopen. Samenwerken om snel resultaten te boeken zonder winstoogmerk, in het landsbelang.

Nevi Zorg roept iedereen op de structuur zoals deze met betrekking tot inkoop, herverdeling en distributie van beschermingsmiddelen te volgen!

In het kader van Inkopers helpen inkopers proberen we (in de beperkte tijd die er is) wel ervaringen te delen, elkaar tips te geven, vragen te stellen etc.. Enkele suggesties:

  • In de LinkedIn-groep Nevi Zorg delen we zo veel mogelijk informatie. Waaronder de dagelijkse nieuwsbrief van het LCH (zo hebben we met hen afgesproken)
  • Lees de nieuwsbrief van de LCH van gisteren.
  • Wil je als hoofd inkoop/inkoopafdeling direct geïnformeerd worden over de vorderingen van het LCH? Meld je dan aan via zorg@nevi.nl
  • Op NVZ kennisnet wordt inzichtelijk gemaakt waar en welke problemen er zijn. Ook jij kan problemen (na registratie) melden.
  • In de Nevi-community kan je een oproep of vraag plaatsen en kan je sparren met collega's. 

Ander kort corona-nieuws:

Ik wens jullie veel wijsheid toe in deze hectische tijd. Vragen of ideeën? Mail me dan via t.vangeijlswijk@nevi.nl.

Blijf gezond!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen