Nevi
0
Nieuws

Circulair inkopen, het meten van impact, en het inbedden van de SDG’s in je organisatie.

Nieuws 2 minuten 25 augustus 2020

Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transformaties die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030.

Circulair inkopen, het meten van impact, en het inbedden van de SDG’s in je organisatie. Het zijn zomaar drie thema’s die aan bod komen tijdens de virtuele SDG Action Day op 25 september. Dit jaar gaan we onder het thema Decade of Transformation kijken naar de belangrijke transformaties die nodig zijn om de Sustainable Development Goals te behalen in 2030. Met inspirerende sprekers en 38 verdiepende workshops hebben we een breder programma dan ooit. Maar ook de urgentie om aan de slag te gaan is groter dan ooit met slechts 10 jaar te gaan. Dus laat je inspireren, deel je kennis en start nieuwe partnerschappen op dé dag voor SDG professionals, enthousiastelingen en studenten in Nederland. Tickets zijn nu te koop vanaf 10 euro.
 

Transformaties. Daar draait het op 25 september om tijdens de 2020-editie van de SDG Action Day. Welke structurele veranderingen hebben we nodig op weg naar een duurzaam 2030? Daarom praten we met Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) over de transitie naar een volledig circulaire economie, en met Ingrid Thijssen (inkomend voorzitter VNO-NCW) kijken we naar inclusief werkgeverschap. We vragen Feike Sijbesma (coronagezant en initiatiefnemer NL 2025) naar zijn focuspunten voor de komende 10 jaar, en Nationaal SDG Coördinator Sandra Pellegrom komt met een stand van zaken over de SDG’s in Nederland. Boegbeeld van Coalitie Y Talitha Muusse onderwerpt de sprekers aan kritische vragen.

Als deelnemer kom je ook tijdens de 38 workshops uitgebreid aan het woord. Verdeeld over drie rondes buigen we ons over tools als impactmeting en crowdfunding, en praten we over thema’s als youth-led transformations en SDG leiderschap. Je kan in gesprek gaan met Tweede Kamerleden die een SDG geadopteerd hebben, en in de workshops van de SDG allianties verdiep je je in individuele SDG’s. Met het brede workshopprogramma leer je nieuwe tools, deel je kennis en maak je nieuwe partnerschappen.

Nevi verzorgt in de eerste ronde een sessie met KplusV met de titel Inkoop met impact op de SDG’s (SDG 12 Alliantie). 

Om je fit te maken voor de toekomst gaat de Coördinator SDG 12 Allianties (Karin van IJsselmuide en Erik van Assen) met behulp van jouw eigen assesment en KplusV (Roos Imkamp) met de introductie van de inkoop-/aanbestedingsmethodiek Rapid Impact Contracting samen met jou in deze workshop deze uitdaging volop aan!


Koop een ticket en reserveer nú een plekje voor je favoriete workshops. Een regulier ticket kost 20 euro en er zijn speciale tickets voor ZZP’ers (10 euro) en studenten (5 euro).

Sustainability

Sustainability

Sustainability (maatschappelijk verantwoord inkopen, MVI) is een maatschappelijk thema dat gaat over genereren van zichtbaarheid en impact. Lees hoe mvi het nieuwe 'normaal' wordt.

Meer informatie
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen