Nevi
0
Nieuws

Toeleveranciers en KPN werken samen aan verduurzaming

Nieuws 11 januari 2019

Elf leveranciers van KPN gaan samenwerken met het telecombedrijf om ervoor te zorgen dat alle nieuwe netwerk- en klantapparatuur langer meegaat en wordt geproduceerd met minder nieuwe grondstoffen.

Elf leveranciers van KPN gaan samenwerken met het telecombedrijf om ervoor te zorgen dat alle nieuwe netwerk- en klantapparatuur langer meegaat en wordt geproduceerd met minder nieuwe grondstoffen. Het gaat om de producenten Nokia, Rittal, Cisco, Dell EMC, Arcadyan en VDL Groep. Daarnaast nemen ook de infrastructuurdienstverleners VolkerWessels Telecom en Allinq en logistieke dienstverleners CEVA Logistics, PostNL en Coolrec deel. 


Hergebruik en recycling


Eind vorig jaar ondertekenden zij alle het KPN Circulair Manifest. De ambitie is dat in 2025 vrijwel alle onderdelen en grondstoffen kunnen worden hergebruikt of gerecycled. KPN tekende het manifest in 2017 met zeven leveranciers. Die afspraken dekken ongeveer 20% van de jaarlijkse uitgaven aan apparatuur voor het netwerk en dienstverlening aan klanten. Doordat nu nog elf leveranciers zich hebben aangesloten zal dit percentage naar verwachting groeien naar circa 70% van de spend. 


Meer weten over Circulair Inkopen? Lees dan het whitepaper Circulair Inkopen - Weet waar je aan begint


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen