Nevi
0
Nieuws

Terugdringen aanbestedingen sociaal domein

Nieuws 26 maart 2019

Er is veel discussie rondom het schrappen van de verplichte aanbesteding binnen het sociaal domein.

Eerder berichtten wij al over het schrappen verplichte aanbesteding binnen het sociaal domein. Daar is discussie genoeg over en in de nieuwsbrief voor de publieke sector houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 


Het kabinet vindt steun in Brussel voor het terugdringen van aanbestedingen in de zorg. De Europese anti-rompslompbrigade onder leiding van Frans Timmermans, tweede man van de Europese Commissie, raadt de commissie aan de regels snel nog eens tegen het licht te houden. Dat kan wel nog jaren duren zoals de reactie van NEVI Publiek al eerder was. De Jonge vindt dat de Europese Commissie de regels snel moet evalueren en moet aanpassen. Het sociaal domein drukt zwaar op de begroting van gemeenten.Ondertussen gaat de discussie verder met een column door Tim Robbe. En Jan Telgen, emeritus NEVI-hoogleraar inkoopmanagement, vindt dat de “Hugo de Jonge een punt heeft”. Interessant is ook de blog “In gesprek met aanbieders: in het sociaal domein kan er meer dan u (wellicht) denkt” van Madelon Wind, ook van PPRC!


Op de hoogte blijven van nieuws in de publieke sector?


Dit item is verschenen is verschenen in onze nieuwsbrief voor de publieke sector. Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste inkoopnieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vergeet niet Publiek aan te vinken.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen