Nevi
0
Nieuws

Rijksbrede inkoopstrategie zet in op MVI

Nieuws 25 november 2019

Van Veldhoven: "In de praktijk zie ik dat duurzaam inkopen werkt. Het maakt verschil als de overheid zegt: zo wil ik het."

Recent stuurden minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties) en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) de rijksbrede inkoopstrategie 'Inkopen met Impact' naar de Tweede Kamer. De afgelopen jaren lag de nadruk op rechtmatig en doelmatig inkopen. De nieuwe strategie gaat verder. Inkoop door het Rijk moet ook bijdragen aan maatschappelijke doelen. Bijvoorbeeld door afgeschreven werkkleding tot nieuwe producten te verwerken, met inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Of door zonnepanelen te plaatsen op de daken van gevangenissen. De strategie kun je hier downloaden.Rijksoverheid koop jaarlijks voor 10 miljard euro in


Jaarlijks wordt door het Rijk voor ruim 10 miljard euro ingekocht. Staatssecretaris Van Veldhoven: “Voor het klimaat en voor een gezonde toekomst moeten we zorgvuldiger omgaan met grondstoffen. Ik vind dat we als Rijksoverheid daarin voorop moeten lopen en hiervoor ook onze inkoopkracht moeten gebruiken. In de praktijk zie ik dat duurzaam inkopen werkt. Het maakt verschil als de overheid zegt: zo wil ik het.”


Van Veldhoven op werkbezoek bij Nevi - april 2019


Eerder dit jaar kwam staatssecretaris Van Veldhoven op werkbezoek bij Nevi.


Meer over MVI en Sustainable Public ProcurementHet product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen