Nevi
0
Nieuws

PLUS zet blockchain-technologie in om supply chain bananen in beeld te brengen

Nieuws 19 april 2019

De Nederlandse retailer PLUS gaat blockchain-technologie inzetten om de klanten precies te laten zien waar de bananen in Colombia aan de bron worden gesourced.

De Nederlandse retailer PLUS gaat blockchain-technologie inzetten om de klanten precies te laten zien waar de bananen in Colombia aan de bron worden gesourced. De supermarktketen onderzoekt voorts de mogelijkheid van de introductie van een banaan die ‘klimaatneutraal’ is en het Fairtrade-label heeft. De klimaatimpact van de bananen wordt in kaart gebracht. Daarna wordt gekeken waar de CO2-footprint verminderd kan worden door het doen van investeringen in de supply chain. De resterende klimaatimpact wordt gecompenseerd.


Plus zet blockchain-technologie in


PLUS volgt AH


Eerder dit jaar maakte Albert Heijn de keten van sinaasappels tot en met de bron inzichtelijk voor de consument. Het initiatief van PLUS lijkt hier sterk op: consumenten krijgen inzicht in de volledige supply chain, inclusief de concrete namen van de bronproducenten (boeren/telers).   


Whitepaper: Inkoop & Blockchain. The perfect match?


Blockchain legt transacties vast. Het is niet te vervalsen en voor iedereen toegankelijk. Het maakt de communicatie tussen mensen of machines een stuk eenvoudiger. En veel sneller. Dat klinkt veelbelovend. De verwachtingen zijn hoog en de mogelijkheden lijken oneindig. Maar wat kan inkoop er in de praktijk mee? En welke concrete toepassingen liggen er in het verschiet? Download het whitepaper.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen