Nevi
0
Nieuws

Pilot Gezonde voeding in Limburg van start gegaan in 2019, koplopers gezocht!

Nieuws 10 september 2019

Ons aanbod, deelname aan “Bootcamps” Gezonde Korte Ketens

Vertegenwoordig jij die ORGANISATIE

  • die voorloper wil zijn op het gebied van duurzaamheid;
  • die gezonde voeding, gezondheid van medewerkers, lokale producten en duurzaamheid centraal stellen bij de inkoop van de (bedrijfs)catering;
  • die verspilling een halt wil toeroepen;
  • die seizoensgebonden (streek)producten en de impact op ons milieu belangrijk vindt;
  • die van uit maatschappelijke betrokkenheid wil meehelpen aan maatschappelijk verantwoord inkopen; 
  • die een gunfactor heeft voor lokale leveranciers;
  • die de belangen prijs en gemak niet centraal heeft staan binnen de inkoop van de bedrijfscatering.

Dan hebben wij voor jou een uniek aanbod!

Ons aanbod, deelname aan “Bootcamps” Gezonde Korte Ketens

We begeven ons samen met jou buiten de gebaande paden. 

En dat is precies wat we in deze Bootcamps gaan doen. In totaal organiseren we acht Bootcamps in de periode van november 2019 tot december 2020. We gaan met de sector actief aan de slag om de inzichten die in de voorgaande Bootcamp ontwikkeld zijn te toetsen en te verbeteren. Op een Bootcamp staat inspiratie, feedback, leren, ontwikkelen, out-of-the-box en creativiteit centraal. Ook kunnen demonstraties van de ontwikkelde producten/diensten onderdeel zijn van de Bootcamps. Zodat we écht samen gaan bouwen aan een transformatie van de handel in duurzame streekproducten.

Met het doorbreken van de hele denk, werk en handelwijze van een volledige handelsketen, bevinden we ons in het vlak van experimenteren en leren. Het is onmogelijk en ineffectief dit in een klein ontwikkelteam alleen te doen. Daarom brengen wij  ketenpartijen bij elkaar om de foodketens in Limburg te verduurzamen door aan de slag gaan met het eerlijk verdelen van de kosten en opbrengsten in de voedingsketen.

De Bootcamps worden ontwikkeld door NEVI en F-Fort. De uitvoering van de Bootcamps wordt verzorgd door: 

Karin van IJsselmuide, trainer bij NEVI en voorzitter van de NEN Normcommissie ISO 20400 Sustainable Procurement en
Jordie van Berkel-Schoonen is de oprichter/eigenaar van F-Fort® en tevens mede-auteur van 'Inkoop in Strategisch Perspectief'. 

Beide dames zijn trendsetters op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen met (inter)nationale bekendheid.

What’s in it for me?

Wil je investeren in duurzaamheid? Wil je Maatschappelijk Verantwoord Inkopen? Ben je bereid een praktijkcase in te brengen waarin je begeleid wordt door deskundigen en dus echt een slag kunt gaan maken? 

Samen maken we het verschil!

Door deel te nemen aan de Bootcamps

  • Draag je bij aan de (verdere) ontwikkeling van gezonde voeding en gezondheid;
  • Draag je substantieel bij aan vermindering van de voedselverspilling;
  • Draag je bij aan Maatschappelijk verantwoorde handel;
  • Werk je samen, deel je kennis, leer je van elkaar, draag je bij aan het kennisnetwerk Gezonde voeding;
  • Lever je een bijdrage aan de online informatieverstrekking aan de sector via Kiempunt-Limburg.nl

Ben jij die koploper, durf je samen met ons deze uitdaging aan en ben je bereid samen met collega's actief deel te nemen aan acht sessies? Dan is deelname aan de Bootcamps misschien wel iets voor jou en je organisatie.

Deelname aan de Bootcamps

Organisaties die gevestigd zijn in de provincie Limburg, die gezonde voeding en de gezondheid van medewerkers hoog in het vaandel hebben staan én de bereidheid hebben om de keten van (bedrijfs-) catering duurzaam te verbeteren dagen wij uit om deel te nemen aan de acht gratis Bootcamps.  

De eerste Bootcamp vindt plaats op 26 november 2019 bij de Rabobank in Venlo , de tweede Bootcamp vindt plaats op 4 februari 2020 bij de LLTB in Roermond. De verdere Bootcamps worden momenteel ingepland. Doorlooptijd voor de Bootcamps is tot eind 2020.

Elke Bootcamp duurt van 09.00 – 17.00 uur.

We hanteren een aantal voorwaarden aan deelname:

  • De organisatie is gehuisvest in de Provincie Limburg
  • De organisatie biedt een vorm van (bedrijfs)catering aan
  • De organisatie heeft minimaal 75 medewerkers in dienst
  • De organisatie herkent zich in bovenstaand profiel
  • De organisatie is bereid een praktijkcasus in te brengen

De deelnemers zijn bij voorkeur afkomstig vanuit het facilitair bedrijf in combinatie met inkoop, al dan niet aangevuld met een beleidsmedewerker / verantwoordelijke duurzaamheid. 

Door deelname van 2-3 medewerkers per bedrijf ontstaat voldoende kennis, mandaat, motivatie en daadkracht om binnen de eigen organisatie dit onderwerp te omarmen en waar nodig barrières te doorbreken.

De pilot Gezonde voeding in Limburg maakt onderdeel uit van het programma LOF, een initiatief van Provincie Limburg, Rabobank, Diverzio, NEVI en F-Fort.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen