Nevi
0
Nieuws

Nieuwsbriefitems NEVI Publiek - september 2017

Nieuws 04 maart 2019

Bijeenkomst Kenniscommunity TenderboardsVerschillende inkooporganisaties binnen de overheid hebben er één. Met verschillende benamingen en waarschijnlijk verschillende rollen en werkwijzen. De ervaring leert dat een Tenderboard het niveau van het aanbesteden positief beïnvloedt.

Bijeenkomst Kenniscommunity Tenderboards
Verschillende inkooporganisaties binnen de overheid hebben er één. Met verschillende benamingen en waarschijnlijk verschillende rollen en werkwijzen. De ervaring leert dat een Tenderboard het niveau van het aanbesteden positief beïnvloedt. Maar hoe en waarom, daarover willen we met elkaar in gesprek, elkaar leren kennen en met elkaar kennisdelen. 


Daarom zijn UBR|HIS (het rijks-inkoopuitvoeringscentrum Haagse Inkoopsamenwerking) en NEVI Publiek bezig met het oprichten van een Kenniscommunity Tenderboards in de publieke sector. Voor de eerste bijeenkomst waar we de Tenderboards in de publieke sector voor willen uitnodigen hebben we 28 november geprikt, ’s middags centraal in het land. Noteer de datum in je agenda!


Het is nog onontgonnen terrein en daarom deze oproep: Zit je in een Tenderboard, is er iemand uit jouw Tenderboard die we moeten uitnodigen, ken je nog meer Tenderboards bij andere publieke organisaties, laat het ons weten want we willen dit als een olievlek over Nederland laten gaan. Graag ontvangen we jou informatie via publiek@nevi.nlActieplannen Maatschappelijk Verantwoord Inkopen
In vele publieke organisaties is hard gewerkt aan actieplannen in het kader van MVI. In de actieplannen komen drie hoofdelementen terug: op welke beleidsdoelen wil je inzetten, hoe betrek je de hele organisatie erbij en welk inkoopinstrumentarium past daarbij? Bekijk enkele voorbeelden.


De gratis interactieve workshop “Hoe formuleer ik mijn MVI-actieplan?” van het ministerie van Infrastructuur & Milieu onder leiding van onze Karin van IJsselmuide helpt je om te komen tot een concept MVI-actieplan. Door plenaire uitleg veelvuldig af te wisselen met het uitvoeren van kleine opdrachten heb je aan het eind van de dag een ruwe schets van je eigen actieplan gereed. Die van 9 november is in verband met het Nationaal Sustainability Congres verzet naar 6 november, locatie Jaarbeurs Utrecht.


Een instrument dat geregeld wordt ingezet is de CO2-Prestatieladder. Aanbesteden met de CO2-Prestatieladder doe je zo, zie hier het gloednieuwe filmpje!Aanbestedingscafé duikt in Gids Proportionaliteit
Afgelopen maand zijn er op Aanbestedingscafé al vier artikelen verschenen over de Gids Proportionaliteit. Nog even op een rijtje:


Over wat er vooraf is gegaan aan het besluit om de grens voor enkelvoudig onderhands aanbesteden bij het rijk op 50.000 euro vast te zetten en wat de bezwaren zijn (klik hier). 
De discussie nog een chronologisch opgeschreven (klik hier)
Over het standpunt van de Algemene Rekenkamer, onduidelijk is of dat nog hetzelfde is als in 2013 (klik hier). 
Over de openstaande vragen rond deze discussie over de Gids Proportionaliteit (klik hier). 


Tijdens de procedurevergadering van de Tweede Kamer van 5 september is afgesproken dat leden worden verzocht hun vragen/opmerkingen in te zenden. Wordt vervolgd dus.
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen