Nevi
0
Nieuws

Nieuwe Wegwijzer Circulair Inkopen biedt strategische en praktische hulp voor iedereen betrokken bij inkoopproces

Nieuws 04 april 2019

Tool met kennis, tips en voorbeelden is initiatief van Green Deal Circulair Inkopen

Voor inkopers, projectleiders, duurzaamheidscoördinators en bestuurders die circulair willen inkopen is er een nieuw hulpmiddel: de Wegwijzer Circulair Inkopen. De online tool biedt strategische en praktische hulp bij het circulaire inkoopproces en de organisatie daarvan. Dit initiatief van de Green Deal Circulair Inkopen biedt actuele kennis, tips en praktijkcases voor organisaties met circulaire ambities. De Wegwijzer Circulair Inkopen zoomt in op verschillende vlakken van circulair inkopen. Op technisch gebied gaat het bijvoorbeeld om hoe je materialen en grondstoffen hoogwaardig kunt hergebruiken. Ook is er veel aandacht voor de financiële en organisatorische kant, zoals hoe je beleid opstelt en hoe je interne en externe stakeholders betrekt. Verder staat per productgroep specifiek aangegeven waar kansen liggen om circulair in te kopen en wat de bijbehorende aandachtspunten zijn. In de tool is input van diverse ervaringsdeskundigen verwerkt. 


Green Deal Circulair Inkopen 2.0


De Wegwijzer Circulair Inkopen is een productie van de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 – een initiatief van PIANOo, MVO Nederland, NEVI en Rijkswaterstaat waarin ruim veertig publieke en private organisaties samenwerken aan het versnellen van de circulaire economie. De tool is tot stand gekomen in samenwerking met adviesbureau Copper8. 


De wegwijzer is te vinden op wegwijzer.gdci.nl en wordt regelmatig geüpdatet. Heb jij aanvullingen, vragen en/of opmerkingen? Geef ze dan door via info@gdci.nl.Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren