Nevi
0
Nieuws

Nieuwe tool 'Zakboek Aanbestedingswet' biedt inzicht en controle

Nieuws 25 juli 2019

Nevi heeft haar krachten gebundeld met Visuall en zoekt deelnemers voor de pilot.

Nevi heeft haar krachten gebundeld met Visuall, een software- en adviesorganisatie. Gebruikmakend van haar software en methodiek richt Visuall zich samen met partners op het uitvoerbaar maken van wet- en regelgeving in relatie tot bedrijfsprocessen. Doel van de samenwerking is om professionals die betrokken zijn bij het aanbestedingsproces meer inzicht, overzicht en controle te bieden als het gaat om het toepassen van de Aanbestedingswet (Aw) en de Gids proportionaliteit. Met “Zakboek Aw” krijgen professionals in de publieke sector een online tool beschikbaar die de Aanbestedingswet in begrijpelijke (niet juridisch) taal duidt en uitlegt. Het uitschrijven van (Europese) aanbestedingen wordt hiermee vereenvoudigd.

Gids Proportionaliteit

De Aw en daaraan gerelateerde regels (o.a. Aanbestedingsbesluit en Gids Proportionaliteit) zijn complex om toe te passen en vaak lastig te vertalen in een klantvriendelijke werkwijze. Het niet naleven van deze regels kan echter vervelende juridische consequenties voor publieke organisaties hebben. “Het zakboek Aw” biedt hier uitkomst voor professionals betrokken bij het aanbestedingsproces. 

In deze tool is de Aw geanalyseerd en vertaald in heldere stappen waarin o.a. de voorschriften uit de Gids Proportionaliteit zijn geïntegreerd. Je kunt de Aw hiermee stap voor stap toepassen doordat er een relatie is gelegd tussen de aanbestedingspraktijk en de geldende wet- en regelgeving.

Gezocht inkoopprofessionals voor pilot “AW op zak”

Momenteel zijn wij op zoek naar professionals in het Publieke domein die de tool enkele weken willen testen op onder meer gebruiksvriendelijkheid. Je ontvangt dan een unieke inlog voor de tool en na de pilotfase nog een korte vragenlijst. Op basis van de input en ervaringen wordt de tool dan verder gereed gemaakt zodat de tool na de zomer breed kan worden uitgezet. De tool komt dan onder meer beschikbaar voor deelnemers aan de opleidingen Nevi Professional Publiek en Nevi Expert Publiek.

Lijkt het je leuk om als een van de eerste het “Zakboek Aw” te gebruiken en wil je graag meewerken om de tool nog beter te maken, geef je dan op bij Maurice van Helden (m.vanhelden@nevi.nl). Let op: Er zit een maximum aantal gebruikers aan deze pilotfase.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen