Nevi
0
Nieuws

Nevi en Stichting MVO Register maken samen impact voor inkoop

Nieuws 15 oktober 2019

MVO Register stelt 81 MVO specificatiebladen, van afvalinzameling tot werkkleding, gratis ter beschikking aan Nevi-leden.

Nevi en Stichting MVO Register maken samen meer duurzame impact door MVO kennis laagdrempelig en praktisch toegankelijk te maken. MVO-Register stelt 81 MVO specificatiebladen, van afvalinzameling tot werkkleding, gratis ter beschikking aan Nevi-leden. Deze MVO specificatiebladen zijn online in het Nevi kennislab - Tools (kennislab.nevi.nl) te vinden. Een ‘tool’ is een hulpmiddel om de ‘hoe’ van operationele, tactische en strategische vraagstukken in te vullen. Tools helpen om een beter inzicht te krijgen, zijn efficiënt en effectief als het gaat om besteding van tijd en geld.81 MVO specificatiebladen


Dat is precies ook wat de MVO specificatiebladen doen. Je kunt direct er mee aan de slag in je huidige werk. Hoe vaak weet je dat je aan MVO moet doen, maar waar moet je nu specifiek per categorie rekening mee houden? Je bent tenslotte geen MVO expert. De oplossing: de MVO specificatiebladen per artikelgroep, in totaal 81 stuks. De genoemde aspecten kun je dan makkelijk meenemen in de specificatie van het in te kopen product of dienst.


In deze MVO specificatiebladen staan de belangrijkste MVO aspecten per categorie. Dit is geen volledig overzicht van ‘alle’ relevante onderwerpen. De MVO onderwerpen zijn door het MVO-Register geselecteerd op basis van marktanalyse en deskundigheid. De significantie van MVO onderwerpen kan variëren per organisatie, onderwerpen kunnen worden toegevoegd of verwijderd. De classificatie is gebaseerd op ISO 26000 kernthema’s en onderwerpen en conform de richtlijn ISO 20400 Sustainable Procurement. Met deze tool helpen Nevi en MVO-Register organisaties om MVO makkelijk binnen inkoop te organiseren, zodat inkoop die unieke impact op de wereld kan waarmaken. 


In enkele weken komen ook de SDG specificatiebladen beschikbaar. Dezelfde specificatiebladen, maar dan opgesteld vanuit de SDG’s ipv ISO 26000.Bekijk ook onze andere ToolsHet product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen