Nevi
0
Nieuws

Nederlandse overheid is binnen EU koploper duurzaam inkopen

Nieuws 09 april 2019

Dat concludeert de Europese Unie in de tweejaarlijkse Evaluatie Uitvoering EU-Milieubeleid 2019.

Nederland heeft een koppositie op het gebied van circulaire economie en duurzaam inkopen van de overheid zelf. Dat concludeert de Europese Unie in de tweejaarlijkse Evaluatie Uitvoering EU-Milieubeleid 2019


Het aantal ‘groene’ overheidsopdrachten ligt nu al hoger dan de aanbeveling van de Commissie. Aanbesteden met duidelijke duurzame eisen heeft in Nederland wortel geschoten. Daarnaast maken we ook goed gebruik van groene belastingen om klimaat- en milieuproblemen aan te pakken.


Mkb steeds meer circulair


De EU noemt Nederland ‘een voorbeeld voor publiek -private samenwerking’ in de circulaire economie. Het programma Nederland circulair in 2050 is ‘een van de meest vergaande programma’s in de EU’. Kleine bedrijven worden in ons land steeds meer circulair en het recyclingspercentage van stedelijk afval behoort tot de hoogste van de EU. Wat betreft water- en luchtkwaliteit en natuurbehoud, ziet Europa in Nederland ‘enige vooruitgang’ maar tegelijkertijd ook ‘ruimte voor verbetering’. 


Praatplaat MVI


Om door de vele duurzaamheidsintiatieven 'het bos te kunnen blijven zien' heeft NEVI onlangs een praatplaat Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ontwikkeld. Deze geeft visueel weer hoe de verschillende MVI-activiteiten zich verhouden tot elkaar en hoe ze elkaar (kunnen) versterken.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen