Nevi
0
Nieuws

Leveranciersmanagement kerntrend 2020

Nieuws 18 december 2019

Uit het jaarlijkse trendonderzoek van Supply Value blijkt dat leveranciersmanagement, contractmanagement en business-alignment de trends zijn voor 2020.

De top drie trends voor 2020 zijn: leveranciersmanagement, contractmanagement en business-alignment. Dat blijkt uit het jaarlijkse trendonderzoek van Supply Value, dat wordt gehouden onder inkoopprofessionals in de private en publieke sector. Leveranciersmanagement stond ook in 2018 en 2019 in de top drie, contractmanagement is een nieuwkomer. Maatschappelijk verantwoord inkopen treffen we aan op de zevende positie. Kostenreductie staat in de ranking van trends op plaats acht.ICT nog steeds een ondergeschoven kindje


In het onderzoek zijn in totaal 16 trends door de respondenten gewaardeerd naar belangrijkheid. P2P, gebruik van big data, artificial intelligence en blockchain staan op de vier onderste plaatsen in het overzicht. De respondenten is ook gevraagd een keuze te maken uit negen thema’s die de komende vijf jaar mogelijk een grotere rol gaan spelen in het inkoopvak. De top drie ziet er als volgt uit: co-creatie en innovatie met leveranciers, big data analyse, artificial intelligence. In het eerste nummer van Deal! in 2020 wordt uitgebreider ingegaan op de onderzoeksuitkomsten.


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen