Nevi
0
Nieuws

Innoveren onder druk centraal tijdens de Contractmanagementdag 2019

Nieuws 18 april 2019

'De impact van innovatie' was het thema van de zevende editie van de NEVI Contractmanagementdag.

'De impact van innovatie' was het thema van de zevende editie van de NEVI Contractmanagementdag. Tijdens het door deelnemers als leerzaam en inspirerend ervaren programma vond onder meer een hackaton plaats en vertelde voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis over presteren in een complexe en dynamische omgeving.

 

 

 

Bij afwezigheid van Prof. dr. Frank Rozenmeijer, die onlangs een dubbele beenbreuk opliep bij het wintersporten, nam zijn collega aan de Maastricht Univerisity Prof. Dr. Paul Iske de honneurs waar als dagvoorzitter van het in de Utrechtse Jaarbeurs gehouden evenement. Volgens Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing, moeten organisaties die willen profiteren van technologische innovatie ook investeren in sociale innovaties. Dit wil vooral zeggen dat zij ook vanuit het perspectief van anderen moeten gaan kijken. Deze boodschap vormde de introductie naar een interactieve hackaton, waarin deelnemers in een 'pressure cooker'-setting in recordtijd met een concept op de proppen moesten komen waarbij nieuwe technologie een probleem van een eindgebruiker oplost.

 

Retailplatform bol.com

 

Hoe een organisatie kan innoveren op het vlak van contractmanagement werd 's ochtends duidelijk in een presentatie van bol.com, dat met ondersteuning van Grippr Procurement een systeem implementeerde waarmee het bedrijf meer grip krijgt op prijsafspraken met de talrijke leveranciers op het eigen retailplatform. 

 

Grenzen opzoeken

 

In de middag bezochten deelnemers twee break-outsessies, waarbij er een brede waaier aan keuzemogelijkheden was, met in totaal vijftien onderwerpen. De inhoud hiervan varieerde van technologie zoals AI en Robotic Process Automation in het contractmanagementproces tot 'change'-elementen waarbij vooral het organiseren van innovatie centraal stond. Bas Nijhuis amuseerde de aanwezigen tijdens de afsluitende keynote met anekdotes uit zijn scheidsrechtersbestaan, maar inspireerde ook door te vertellen over presteren onder druk, omgaan met spelers en trainers die de grenzen opzoeken en het goed organiseren van een topwedstrijd.


Naar de congreswebsite NEVI Contractmanagementdag.nl

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen