Nevi
0
Nieuws

Inkoopsamenwerking Volvo en Geely

Nieuws 18 oktober 2019

Autoproducent Volvo en het Britse Geely willen hun activiteiten voor ontwikkeling en productie samenvoegen in een zelfstandige onderneming. Daarvoor zullen ook de inkoopactiviteiten worden gebundeld.

Autoproducent Volvo en het Britse Geely, fabrikant van onder meer de luxemerken Lotus en Proton, willen hun activiteiten voor ontwikkeling en productie van motoren samenvoegen in een zelfstandige onderneming. Daarvoor zullen ook de inkoopactiviteiten worden gebundeld. Volvo zet zowel in op volledig elektrische als hybride auto’s. Het Zweedse bedrijf verwacht dat de helft van de wereldwijde verkoop rond 2025 elektrisch zal zijn en de andere helft hybride.

 

 

 

30%

 

Integratie van alle bedrijfsfuncties

 

Het nieuwe bedrijf zou behalve motoren voor Volvo, Proton en Lotus, ook kunnen leveren aan andere fabrikanten. Zo’n 3.000 medewerkers van Volvo Cars zullen worden samengevoegd met circa 5.000 medewerkers van Geely's activiteiten op het gebied van verbrandingsmotoren. Naast inkoop, worden ook R&D, productie, ICT en financiële functies samengevoegd.

 

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen