Nevi
0
Nieuws

HEMA geeft inzicht in haar supply base

Nieuws 22 november 2019

De retailer heeft de productielocatielijst van alle non-food producten openbaar gemaakt. Voor zowel kleding zoals de romper, maar ook alle hardwaren zoals speelgoed en kerstballen, is nu openbaar waar het wordt gemaakt.

HEMA heeft de productielocatielijst van alle non-food producten openbaar gemaakt. Voor zowel kleding zoals de romper, maar ook alle hardwaren zoals speelgoed en kerstballen, is nu openbaar waar het wordt gemaakt. De informatie is terug te vinden op de website van deze retailer. 

 

624 productielocaties van non-food

 

HEMA maakt met het openbaar maken 624 locaties bekend waar de afgelopen 12 maanden voor het bedrijf is geproduceerd. Op de website is per land te zien met welke fabrieken de retailer samenwerkt, hoeveel medewerkers men in dienst heeft en welke productgroep men produceert.

 

Andere bedrijven inspireren

 

Bij HEMA bevatten alle producten al langer informatie over het land van herkomst. Steeds meer kledingbedrijven maken hun productielocatielijst bekend. HEMA gaat met het publiceren van de productielocatielijst een stap verder door ook de locaties van alle hardwaren bekend te maken. De retailer wil hiermee naar eigen zeggen “ook andere bedrijven inspireren om herkomst en bijbehorende gegevens van de producten publiek te maken”.

 

Transparantie: geen doel, maar middel

 

“We zien transparantie niet als doel, maar als middel om eventuele misstanden in alle ketens gezamenlijk aan te kunnen pakken. Het vrijgeven van eventueel concurrentiegevoelige informatie is daarmee van ondergeschikt belang”, aldus Floor Driessen, head of sustainability. 

 

Samenwerken met andere bedrijven kledingindustrie

 

HEMA ondertekende recent ook de Transparancy Pledge samen met andere bedrijven uit de kledingindustrie. Met deze Pledge bekrachtigen de bedrijven dat ze gaan voldoen aan het zelf publiceren van onder meer de locaties waar zij hun kleding produceren, welke type kleding daar geproduceerd wordt en hoeveel mensen daar werken. Voor meer informatie: https://transparencypledge.org/


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen