Nevi
0
Nieuws

Grootste groei in 3 maanden – Nevi PMI® augustus 51.6

Nieuws 02 september 2019

De Nevi PMI van augustus was 51.6, een stijging ten opzichte van de 50.7 van juli en een indicatie van de grootste groei sinds mei.

De Nevi PMI van augustus was 51.6, een stijging ten opzichte van de 50.7 van juli en een indicatie van de grootste groei sinds mei. De groei deze maand bleef echter historisch gezien zwak.

De toename van de productie was groter dan in juli en ook de stijging van het aantal nieuwe orders nam licht toe. Hetzelfde gold voor de orders uit het buitenland. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde in de grootste mate sinds februari 2015 en de levertijden waren voor het eerst in meer dan zes jaar korter dan de maand ervoor. De voorraad gereed product werd groter.

De uitbreiding van de inkoopactiviteiten was het grootst sinds april en de voorraad ingekochte materialen steeg in de grootste mate tot nu toe dit jaar.

De werkgelegenheid liet de grootste uitbreiding in vier maanden zien, maar deze toename was nog steeds beperkt. 

De stijging van de inkoopprijzen was de op een na kleinste in drie jaar en ook de verkoopprijsinflatie was gering en lag onder het langetermijn-onderzoeksgemiddelde.

De producenten bleven optimistisch over de toekomst, maar dit optimisme was wel het kleinst in drie maanden.

Lees ook het redactionele commentaar van Nevi hoogleraar Bart Vos

Meer over de Nevi PMI

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen