Nevi
0
Nieuws

Glencore haakt aan bij blockchain-platform

Nieuws 01 november 2019

Het vanuit Rotterdam opererende handelsbedrijf in agrarische grondstoffen Glencore Agriculture treedt toe tot het blockchain-platform dat Cargill, Archer Daniels Midland, Bunge, COFCO International en Louis Dreyfus eerder hebben opgezet.

 

Het vanuit Rotterdam opererende handelsbedrijf in agrarische grondstoffen Glencore Agriculture treedt toe tot het blockchain-platform dat Cargill, Archer Daniels Midland, Bunge, COFCO International en Louis Dreyfus eerder hebben opgezet. Binnen dit platform onderzoeken ze hoe nieuwe technologieën zoals blockchain en kunstmatige intelligentie de handel in agrarische grondstoffen kunnen vereenvoudigen en goedkoper maken. Het nieuwe platform zou in de tweede helft van 2020 beschikbaar moeten komen.

 

 

 

Nevi-nieuws-glencore

 

Pilot met soja

 

 

De betrokken partijen hebben reeds workshops en discussiebijeenkomsten gehouden. Hierbij waren onder meer inkopers, aanbieders van scheepvaartdiensten, dienstverleners, financiële instellingen, handelsorganisaties en overheidsautoriteiten betrokken. Gesproken is over businessmodellen, veiligheid van data, technologische keuzes en functionaliteiten. De volgende stap is de ontwikkeling van het systeem. Er wordt gefocust op een pilot met een bulkpartij soja die van Brazilië naar China gaat.

 

 

 

Ook interessant:

 

Interessante trainingen: 

 

Maatschappelijk verantwoord inkopen en aanbesteden


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen