Nevi
0
Nieuws

Fredo Schotanus nieuwe hoogleraar Publieke inkoop

Nieuws 07 oktober 2019

In samenwerking met 10 publieke organisaties is deze leerstoel tot stand gekomen.

Fredo Schotanus is de nieuwe hoogleraar Publieke Inkoop. Deze waardige opvolger van Jan Telgen gaat deze leerstoel bekleden aan de Universiteit van Utrecht. Na het College van Promoties is deze week ook de Raad van Bestuur akkoord met zijn aanstelling.  

 

 

Co-creatie leidt tot nieuwe leerstoel

 

De inzet en bijdrage van 10 vooruitstrevende publieke organisaties maakten deze leerstoel mogelijk: Ministerie van Defensie, Ministerie van BZK/DGOO, Ministerie van J&V, Gemeente Den Haag, Gemeente Amsterdam, Belastingdienst, Nationale Politie, UBR|HIS, UWV en Stichting Rijk. Dit in samenwerking met Nevi Research Stichting.

 

Opleiden en onderzoek

 

De leerstoel gaat bijdragen aan het opleiden van academici met kennis van inkoop in de publieke sector. Daarnaast zullen er vanuit de leerstoel diverse onderzoeken worden uitgevoerd die inspelen op actuele (beleids-)onderwerpen die voor publieke organisaties van belang zijn. Denk daarbij aan het doelmatig realiseren en/of faciliteren van sociaal ondernemerschap, circulariteit en duurzaamheid, en social return. Maar ook onderwerpen die sectorspecifiek of rondom één specifiek thema zullen opgepakt worden.

 

Eco-systeem

 

Jeroen Hulsman, direceur Opleiden en Ontwikkelen bij Nevi: “We zijn erg blij met de benoeming van Fredo als hoogleraar en zien de samenwerking tussen de publieke organisaties en Universiteit van Utrecht en Nevi dan ook als een mooi voorbeeld van de invulling van de nieuwe strategie van Nevi: door samen te werken creëren we een eco-systeem waarin organisaties, de wetenschap en de beroepsgroep nauw met elkaar worden verbonden.”

 

Meer weten over wat de hoogleraren betekenen voor ons inkoopvak en welke onderzoeken er lopen?

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen