Nevi
0
Nieuws

Deze zes termen komen terug in huidig wetenschappelijk onderzoek

Nieuws 11 juni 2019

De NEVI Research Stichting investeert onder meer in onderzoeken waar Social media and buyers' creativity, Intrapreneurship, Collaborative KPI's, Value based healthcare, Self leadership en Perceptual distance centraal staan.

De NEVI Research Stichting investeert onder meer in onderzoeken waar Social media and buyers' creativity, Intrapreneurship, Collaborative KPI's, Value based healthcare, Self leadership en Perceptual distance centraal staan.

 

Al tientallen jaren investeert NEVI tijd en geld in wetenschappelijk onderzoek. Dat doen we om nauw betrokken te blijven bij de (internationale) ontwikkeling van het inkoopvak, maar vooral ook om inkoopprofessionals kennis te laten maken met actuele, nieuwe ontwikkelingen die de praktijk van inkoop of henzelf verder optimaliseert. 

 

NEVI-hoogleraren zijn zeer productief

 

De huidige vier NEVI-hoogleraren hebben door de jaren heen honderden afstudeerders begeleid, vele onderzoeken verricht en artikelen geschreven. Zowel voor internationale wetenschappelijke magazines als voor inkoopvakbladen, zoals Deal!. Daarnaast staan ze regelmatig op het podium als congresvoorzitter, spreker of als trainer. Ook internationaal dragen de Nederlandse hoogleraren hun inhoudelijk steentje bij aan ons vakgebied en zijn ze graaggeziene deelnemers aan internationale congressen, zoals IPSERA. Hieronder een overzicht.

 

 

Maastricht University - Frank Rozemeijer

 

Jaarlijks volgen ongeveer 70 studenten het vak 'Purchasing management' in Maastricht en studeren er gemiddeld 5 studenten af. Met een focus op relaties, competenties, social media en creativiteit richt deze hoogleraar zich op 'zachte' kant van inkoop. Als Program Director is Frank ook betrokken bij het NEVI Procurment Leadership Program. In het NEVI Kennislab zijn veel onderzoeken waaraan Frank heeft (mee)gewerkt en ook de artikelen die hij heeft geschreven voor Deal!.

 

Tilburg University - Bart Vos

 

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord inkopen, ciculaire economie en global sourcing, dat zijn de onderwerpen waar hoogleraar Bart Vos zijn bed voor uit kwomt. Bevlogen en altijd met actuele praktijkverhalen enthousiasmeert hij aanwezigen op een congres, tijdens een workshop of training. Op dit moment zijn er 3 promovendi die bij Bart promoveren. Per januari 2019 voorziet Bart ook de Nederlandse inkoopmanagersindex, de NEVI PMI, maandelijks van duiding en commentaar. Meer onderzoeken vanuit zijn faculteit en artikelen van zijn hand staan in NEVI Kennislab. 

 

Erasmus Universiteit Rotterdam - Finn Wynstra

 

Met 3 promovendi en ruim 150 studenten in supply management is Rotterdam een grote faculteit. De onderzoeken richen zich vooral op de supply chain, contractvormen/ prestatiecontraten, innovatie en leveranciersmanagement. Daarnaast organiseert Finn al enkele jaren de IFPSM/ IPSERA Summerschool waar internationale studenten bij elkaar komen om kennis te delen. Ook zijn artikelen in Deal! en de Rotterdamse onderzoeken staan in NEVI Kennislab. 

 

Erasmus Universiteit Rotterdam - Erik van Raaij

 

Met een specifieke focus op Inkoop in de zorg, is Erik de tweede NEVI- hoogleraar aan de Erasmus. Pas twee jaar geleden aangesteld, en inmiddels al 9 afstudeerders en 2 promovendi onder zijn hoede (waarvan 1 gedeelde promovendus met Finn). Naast het ontwikkelen van deze nieuwe leerstoel, is Erik ook betrokken bij de NEVI Masterclass Inkoop in de Zorg. Lees zijn artikelen in Deal! en bekijk de onderzoeken.


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen