Nevi
0
Nieuws

Deelnemers gezocht Pilot Delta Review Inkoop en Aanbesteden in het Sociaal Domein

Nieuws 27 augustus 2019

Hoe de inzet van de Delta Reviewmethode kan helpen bij het succesvol uitvoeren van projecten en programma’s met behulp van de kennis en ervaring van je collega’s.

Heb je als gemeentelijke projectmanager (uitvoerder, beleidsmaker, inkoper, afdelingshoofd) een actueel vraagstuk op het gebied van inkoop en aanbesteden in het sociaal domein? Bureau Delta Review biedt namens het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein kosteloos een collegiale en vertrouwelijke review aan op het gebied van de inkoop van jeugdzorg en Wmo-ondersteuning. … En je kan zelf Delta Reviewer worden!

 

Nevi Publiek Aanbesteden Sociaal Domein

 

Wat is een Delta Review?

 

Door de inzet van hun kennis en ervaring helpen project- en programmamanagers van gemeenten en rijksoverheid collega’s via een Delta Review om trajecten nog succesvoller uit te voeren. Een reviewteam kijkt gedurende één week met je mee op een voor jouw organisatie actueel vraagstuk. Het team bestudeert aangeleverde documenten, houdt interviews, deelt de bevindingen over waar de ‘Delta’s’ (verschillen/spanningen) zitten en geeft aanbevelingen in een beknopte rapportage. Tijdens een Delta Review staat leren van en met elkaar centraal. Meedoen draagt bij aan overheidsbrede kennisdeling.

 

In de folder ‘Kennismaken met Delta Review’ vind je algemene informatie over de Delta Review. 

 

Delta Review en het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein

 

Gemeenten, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en zorg- en Wmo-aanbieders werken in het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein samen om de inkoop van jeugdzorg en ondersteuning te verbeteren. Daarbij is behoefte aan een kennis- en leertraject dat uitgaat van reflectief leren en peerreviews. De Delta Reviewmethode sluit goed aan bij de doelstelling van het kennis- en leertraject. Vandaar dat sinds mei 2019 een samenwerking bestaat tussen Bureau Delta Review en het programma. Het programma stelt in 2019 reviews voor gemeenten beschikbaar om het reflectief werken vorm te geven. Ook worden gerichte opleidingen, om gemeentelijke Delta Reviewer te worden, georganiseerd. In de flyer ‘Delta Review Inkoop en Aanbesteden’ op de Vindplaats Inkoop Sociaal Domein vind je specifieke informatie over dit traject. 

 

Een Delta Review aanvragen? 

 

Wil je meer informatie of weet je al zeker dat een Delta Review iets voor jouw organisatie is? Neem contact op met Bureau Delta Review via postbusdeltareview@rijksoverheid.nl. Je kunt ook terecht bij een van de regioteamleden van het Programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein:

 
  • Janet Kos 06 21 10 19 27

  • Ellen Kortekaas 06 21 13 29 26 

  • Maarten Swagerman 06 21 10 19 28


  •  

Delta Reviewer worden?

 

Wil je andere organisaties helpen om tot een oplossing te komen voor complexe vraagstukken? Wil je zelf leren van andere organisaties? Meld je dan aan als Delta Reviewer! We zijn op zoek naar mensen die als Delta Reviewer aan de slag willen;

 
  • je hebt een open mind, bent een teamspeler en beschikt over goede communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen;

  • je bent als (senior) project/programmamanager werkzaam (geweest) én hebt ervaring met het vormgeven en uitvoeren van projecten/programma’s /trajecten;

  • je hebt kennis en ervaring in het (inkoop)sociaal domein en kennis van het netwerk, en bestuurlijke complexiteit binnen deze context;

  • je bent bereid een (kosteloze) tweedaagse training te volgen. 


  •  

De eerstvolgende training is op 30 september en 1 oktober. De eerste dag nemen we je mee in het proces van de Delta Review en de werkwijze. De tweede dag is een inhoudelijke dag die in het teken staat van inkopen in het sociaal domein. 

 

Delta review

 

postbusdeltareview@rijksoverheid.nl - 06 50062784

 

Inkopen en Aanbesteden Sociaal Domein

 

Dienstpostbuscontracteringsociaaldomein@minvws.nl 


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen