Nevi
0
Nieuws

De rol van de contractmanager professionaliseert

Nieuws 29 april 2019

Dit jaar hebben we weer onderzoek gedaan naar de stand van zaken van contractmanagement. Het is een vervolg op onderzoeken uit 2009, 2011, 2013 en 2015. Onderzocht wordt de professionaliteit waarmee organisaties contractmanagement inrichten en uitvoeren.

 

Dit jaar hebben we weer onderzoek gedaan naar de stand van zaken bij contractmanagement. Het is een vervolg op onderzoeken uit 2009, 2011, 2013 en 2015. Onderzocht wordt de professionaliteit waarmee organisaties contractmanagement inrichten en uitvoeren. Het onderzoek inventariseert in hoeverre organisaties contractmanagement gestructureerd opzetten en daaruit concrete baten weten te realiseren dan wel risico’s weten te minimaliseren. Ook besteden we aandacht aan trends en technologische ontwikkelingen.

 

De resultaten geven een duidelijke verdere professionalisering aan. De inbedding van contractmanagement blijft wel een belangrijk issue. Er worden substantiële kostenbesparingen gerealiseerd, er is meer grip op risico’s en er is meer mogelijkheid voor prestatiebewaking en afstemming op bedrijfsdoelstellingen. Er wordt nog uiteenlopende en deels algemene software gebruikt, waarbij de belangrijkste behoeften en kansen liggen op het vlak van betere rapportage. Moderne technieken als Artificial intelligence kunnen daarbij een belangrijke rol spelen. Er is behoefte aan meer contractmanagers, die professioneel zijn in het managen en verbeteren van effectieve klant – leverancierrelaties.

 

Lees het volledige rapport in het NEVI Kennislab

 

Het rapport is opgesteld in samenwerking met Mitopics. Heb je vragen over het onderzoek dan kun je contact opnemen met Erik van Assen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen