Nevi
0
Nieuws

De hordes in het Sociaal domein

Nieuws 26 november 2019

Bijna vijf jaar geleden werden gemeenten verantwoordelijk voor het sociaal domein. Deze nieuwe whitepaper beschrijft de huidige situatie.

Toen de gemeenten de verantwoordelijkheid kregen de zorg op lokaal niveau zowel kwalitatief als financieel te waarborgen, hadden ze eigenlijk nog geen idee hoe ze dit moesten verwezenlijken. De vernieuwingskansen bleven in 2015 dan ook massaal op de plank liggen toen veel gemeenten, bij gebrek aan kennis en kunde, besloten op dezelfde voet verder te gaan. De afgelopen jaren hebben ze echter niet stil gezeten en neemt de transitie nu mondjesmaat de vorm aan van een transformatie. Maar nog steeds zijn er meerdere hordes te nemen voor de finish in zicht komt.

 

Uitdagingen

 

Het driehoekmodel zorgaanbieder-gemeente-burger maakt het lastig om vraag en behoefte goed op elkaar af te stemmen. En dat is niet de enige uitdaging waar inkoop voor staat. In deze whitepaper worden vier hordes benoemd die in de praktijk genomen moeten worden. Naast (1) Budget, (2) Inkoopsysteem en (3) Relatiemanagement is ook (4) Integraal werken een toverwoord dat als horde genomen moet worden.

 

Whitepaper "Inkoop Sociaal Domein; nog 4 hordes te nemen"

 

Vraag de whitepaper Inkoop Sociaal Domein; nog 4 hordes te gaan gratis aan. Deze whitepaper is tot stand gekomen met medewerking van Niels Uenk, Tim Robbe en John Weinstock. 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen