Nevi
0
Nieuws

De 10 opmerkelijkste zaken van NEVI in 2018

Nieuws 07 maart 2019

Het einde van het jaar is weer in zicht: tijd voor lijstjes. Ook NEVI blikt terug op 2018 met zaken waar we trots op zijn.

De tijd van lijstjes is weer aangebroken. Ook NEVI blikt terug op het afgelopen jaar. Er is veel gebeurd in 2018. We hebben veel evenementen georganiseerd, mooie verhalen verteld, nieuwe trainingen ontwikkeld en acties opgezet en onze beleidsvisie onder de loep genomen. Deze video geeft de highlights van 2018 weer. Of lees hieronder het verslag waarin we de meest opmerkelijke zaken voor je op een rij hebben gezet.

Eerst een aantal feiten:

 • Gemiddeld 15000 bezoekers per maand op www.nevi.nl 
 • Gemiddeld 1200 telefoontjes en 105 chats per maand
 • Deal! Magazine verscheen 8x per jaar, in een oplage van 8000 stuks
 • 6700 leden
 • 1129 cursisten gestart
 • 4400 geregistreerde diploma’s in diplomaregister MyCareer
 • 32 evenementen georganiseerd door kringen, secties en platforms
 • 5 evenementen met een landelijke omvang en 3 landelijke congressen
 • Bijdrage aan 8 externe events en congressen 
 • Het emeritaat van NEVI hoogleraren Arjan van Weele en Jan Telgen
 • Vier awards uitgereikt aan veelbelovende jonge inkoopstudenten
 • En we mochten onze 6500e volger op LinkedIn begroeten!


Tijd om nu af te tellen: 


10. Langste groei NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI)

De afgelopen 2 jaar bleef de NEVI PMI maar stijgen. In het redactionele commentaar van november 2018 lichtte emeritus hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele toe: ‘Een periode van 66 maanden productiegroei is niet eerder vertoond. De vooruitzichten voor de industrie zijn de komende maanden uitstekend. De verwachting is wel dat de groei gaat afvlakken met name door hoge inkoop- en verkoopprijsinflatie en arbeidskosten.’

9. Nevi Kennislab volledig online beschikbaar

In 2017 hebben we onze gehele kennisbank online gezet. Log in op Nevi Kennislab en doorzoek zelf al onze beschikbare kennis. Je vindt er meer dan 500 vakkennisdocumenten, 2000 begrippen, 500 Deal! artikelen, 50 wetenschappelijke onderzoeken en meer dan 100 inkooptools.  

8. Lancering Webtool ISO 20400

Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) doet ertoe. Na de introductie van ISO 20400 begin 2017 als internationale richtlijn voor MVI is dit jaar de Webtool ISO 20400 gelanceerd. Een online tool die ondersteunt bij implementatie, verantwoording en benchmarking van de eigen prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Inmiddels hebben al 30 organisaties de tool succesvol doorlopen.

7. Nevi Kring Noord Tesla Bidbook

Een onderwerp waar Nevi Kring Noord zich landelijk mee in de kijker speelde het afgelopen jaar was het bidbook voor Tesla, dat samen met de provincie Groningen en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) tot stand is gekomen. Begin april bood Harjan Kuipers, voorzitter Nevi kring Noord Nederland, een inkoopparagraaf voor het bidbook aan, aan gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen. Boodschap: Tesla, we can make your supply chain green. Duurzaam inkopen neemt immers een belangrijke plek in bij het verduurzamen en creëren van circulaire inkoopketens. 

6. Wisseling NEVI hoogleraren

Het afgelopen jaar namen Nevi hoogleraren Arjan van Weele en Jan Telgen afscheid van de academische wereld. Zij hebben beide het erelidmaatschap van Nevi gekregen vanwege hun verdiensten voor het inkoopvak. Gelukkig konden we, via cofinanciering door de Nevi Research Stichting, prof. dr. ir. Erik van Raaij officieel als Nevi-hoogleraar aankondigen. Via de Nevi Research Stichting investeert en stimuleert Nevi wetenschappelijk onderwijs en onderzoek om de kwaliteit, professionalisering en positie van inkoop te bevorderen. De afgelopen 25 jaar investeerden we zo’n € 10 miljoen via de Nevi Research Stichting. Daaruit worden leerstoelen, lectoren, promovendi en wetenschappelijk onderzoek gefinancierd.

5. Kennissessies Nevi Publiek

In 2018 zijn we gestart met het organiseren van kennissessies voor NEVI leden die werkzaam zijn in de publieke sector. In 2018 hebben de sessies plaatsgevonden bij toonaangevende partijen, namelijk De Nederlandsche Bank, gemeente Rotterdam, UBR/HIS en landsadvocaat Pels Rijcken. Deelnemers die bij 3 (of meer) sessies aanwezig waren ontvingen een Update certificaat.

De eerste sessie voor 2019 staat alweer gepland, namelijk bij de Nationale Politie. 

4. Lancering diplomaregister MyCareer

Bijna 4.400 inkoopprofessionals hebben hun Nevi diploma geregistreerd in het diplomaregister MyCareer sinds de lancering begin 2018. Registratie in MyCareer toont de echtheid van het Nevi-diploma aan. Diplomafraude wordt op deze wijze tegengegaan en HR-professionals kunnen verifiëren welke NEVI-diploma’s geregistreerd zijn. Alumni kunnen zelf eenvoudig doorverwijzen naar het register via de eigen CV of via LinkedIn. 

3. Nieuwe trainingen en nieuwe opleiding

In 2018 hebben we 8 nieuwe trainingen en 1 nieuwe opleiding toegevoegd aan ons portfolio. Met deze trainingen spelen we snel in op de ontwikkelingen in inkoop en in de markt.

 • Internationaal contracteren
 • Verandermanagement voor inkopers
 • Inkopen in de handel en retail
 • Driving procurement results through innovation leadership
 • Waardegericht inkopen
 • Blockchain voor inkopers
 • Aanbestedingswet Refresher
 • Aanbestedingswet Groene Stip
 • Strategic Sourcing: Sourcing Business Model

2. Eerste jaar Nevi voorzitter Siep Eilander 

Op 1 december werd Siep Eilander voorzitter van Nevi. In het voorjaar van 2018 is hij onder meer gestart met een strategische heroriëntatie op de beleidsvisie. Ook de allereerste Nevi Ledendag kwam er op zijn initiatief. Als boegbeeld van Nevi en het inkoopvak, is Eilander regelmatig aanwezig bij bijeenkomsten en actief op social media. 

1. Allereerste Nevi Ledendag 

En tot slot: we noemden hem al even, de allereerste Nevi Ledendag. We hebben met z’n allen hard gewerkt om er iets spectaculairs van te maken. En we mogen oprecht zeggen dat dat gelukt is. Het Nationaal Militair Museum was bomvol met zo’n 1000 leden. De reacties tijdens de dag en na afloop, zowel in persoonlijke setting als via social media, waren overweldigend en enthousiast. Ons vakgebied staat positief en vol trots op de kaart. Missie geslaagd!

Tot slot wensen we jullie een heel goed en gezond nieuwjaar. Ook in 2019 staan we weer graag voor je klaar!

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen