Nevi
0
Nieuws

Brede ondersteuning overheden voor klimaatneutrale en circulaire inkoop

Nieuws 28 januari 2019

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft de rijksoverheid bekendgemaakt hoe zij in 2019 kansrijke inkoopprojecten met veel mogelijkheden voor CO2-reductie en grondstoffenbesparing gaat ondersteunen.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft de rijksoverheid bekendgemaakt hoe zij in 2019 kansrijke inkoopprojecten met veel mogelijkheden voor CO2-reductie en grondstoffenbesparing gaat ondersteunen. Eerder werd al bekend dat de rijksoverheid dit jaar 7,5 miljoen euro investeert in klimaatneutraal en circulair inkopen. Nu is ook bekend hoe dit geld besteed wordt. Er zijn verschillende regelingen voor gemeenten, provincies, waterschappen, zbo’s en zorgorganisaties. 


Brede ondersteuning overheden voor klimaatneutrale en circulaire inkoop


10 leernetwerken


Daarnaast worden leernetwerken georganiseerd voor publieke organisaties. Er zijn tien leernetwerken voor inkoopcategorieën met veel mogelijkheden voor CO2- en grondstofbesparing: bouw, GWW, energie, doelgroepenvervoer, zero emissie vervoersmiddelen, bedrijfskleding, kantoorinrichting, catering, hout en adviesdiensten. In een reeks van vier bijeenkomsten wordt geleerd van experts, ervaringsdeskundigen en elkaar en worden praktische instrumenten aangereikt.


Het totale aanbod aan ondersteuning, bijeenkomsten en tools is te vinden op de website van PIANOo


Whitepaper: Circulair inkopen: durf te vragen en uit te dagen


Circulaire inkoop richt zich specifiek op het sluiten van materiaalkringlopen binnen ketens en behoudt daarmee waarde voor de gehele keten. Wat betekenen deze mooie woorden op papier in de alledaagse inkooppraktijk? In 5 pagina’s krijg je, aan de hand van 2 pijlers, 5 randvoorwaarden en enkele tips, antwoord op de cruciale vraag: Hoe breng ik circulariteit in de inkooppraktijk? Download het whitepaper


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren