Nevi
0
Nieuws

Van ketens naar supply circles

Nieuws 18 april 2018

Van alle materialen die in de Nederlandse economie terechtkomen, 549 miljard kilo in 2014, was ongeveer 9 procent gerecycled, secundair materiaal.

Van alle materialen die in de Nederlandse economie terechtkomen, 549 miljard kilo in 2014, was ongeveer 9 procent gerecycled, secundair materiaal. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS. Een groot deel van de materialen die worden ingebracht in de Nederlandse economie (74 procent in 2014) komt uit de invoer. Bijna een derde hiervan wordt zonder veel bewerking weer uitgevoerd.



Circulaire economie vraagt om andere strategieën


In 2014 recyclede Nederland 81 procent van het afval (59 miljard kilo), één van de hoogste percentages in Europa. Naast hergebruik zijn andere strategieën nodig om de beoogde overgang te maken naar een circulaire economie. Zoals efficiënter gebruik van materialen, het verbeteren van producten waardoor ze langer meegaan of substitutie van materialen.


De geboorte van het supply circle department


Inkoopprofessionals spelen een grote rol bij de realisatie van een circulaire economie. In het artikel De circulaire economie in 2050. Hoe inkoop zichzelf opnieuw uitvond in Deal! van april 2018 wordt een beeld geschetst van de inkoopprofessie in 2050. Tegen die tijd zijn toeleveringsketens omgevormd tot supply circles, die worden aangestuurd door het supply circle department. Procurement tech is niet meer weg te denken binnen inkoop. Talloze nieuwe, hechte allianties in ketens en netwerken zijn een feit in 2050.



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen