Nevi
0
Nieuws

Siep Eilander, CPO Rijksoverheid vertrekt

Nieuws 31 juli 2018

Siep Eilander neemt na ruim 7 jaar afscheid als CPO van de Rijksoverheid en directeur Faciliteiten-, Huisvesting- en Inkoopbeleid van het Rijk. Per 1 juni a.s. wordt hij kwartiermaker voor Bureau Management Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Siep Eilander neemt na ruim 7 jaar afscheid als CPO van de Rijksoverheid en directeur Faciliteiten-, Huisvesting- en Inkoopbeleid van het Rijk. Per 1 juni a.s. wordt hij kwartiermaker voor Bureau Management Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tijdens het NEVI-PIANOo congres op 5 juni verzorgt hij een afscheidslezing.


Twee van Eilanders speerpunten zijn de invoering van categoriemanagement en het opbouwen van een slagvaardige inkooporganisatie. Inmiddels wordt verreweg het merendeel van de generieke spend bij het Rijk gezamenlijk ingekocht. Denk aan catering, beveiliging en post. Het tweede speerpunt kreeg gestalte door de bundeling van inkoopexpertise. De Rijksoverheid ging van 350 inkooppunten bij de ministeries naar zo'n 20 inkoopuitvoeringscentra. 


 


Wie Eilander per 1 juni opvolgt is nog niet bekend.
 


Afscheidslezing op NEVI-PIANOo congres
In een afscheidslezing op het NEVI-PIANOo congres op 5 juni blikt Siep Eilander terug op ruim 7 jaar ervaring bij het Rijk. (ronde 4, sessie 11)


 


Meer info en aanmelden voor het NEVI-PIANOo congres


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren