Nevi
0
Nieuws

Opnieuw hoge response Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête

Nieuws 07 mei 2018

Opnieuw hoge response voor de tweejaarlijkse Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’ van  Deal!-NEVI. Lees verder!

Voor de derde keer hield de redactie van Deal! samen met NEVI de tweejaarlijkse Nationale Inkoopenquête ‘Ambitie in inkoop’. Ook dit jaar was de response hoog: 612 inkoopprofessionals in de profit- en non-profitsector beantwoordden alle vragen in het uitgebreide online-onderzoek. 


Verschuivingen in de ranking van inkoopissues


In het juninummer van Deal! worden de resultaten kernachtig en vooral visueel gepresenteerd. Dat gebeurt aan de hand van de thema’s: baan, baas & collega’s, employability & arbeidsmarkt, inkomen & secundaire arbeidsvoorwaarden, top-issues & non-issues. Eén van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek is dat er opmerkelijke verschuivingen zijn in de ranking van inkoopissues. 


Focus inkoopprofessionals minder op kostenmanagement, meer op kwaliteit


Kostenmanagement (inclusief kostenreductie) zakte van een eerste plaats in 2016 en 2014 naar een derde positie dit jaar. De primaire focus van inkoopprofessionals ligt nu bij de kwaliteit van de geleverde goederen en verleende diensten en nauw daarmee samenhangend bij het opstellen van specificaties.


De resultaten verschijnen in Deal! nr. 4, die op 29 juni op de mat valt en online verschijnt. Nog geen abonnement? Als je lid wordt van NEVI, dan zit Deal! erbij inbegrepen!


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen