Nevi
0
Nieuws

NEVI introduceert nieuwe gedragscode: Een handreiking voor verantwoord inkopen

Nieuws 31 juli 2018

Hoe ga je als inkoopprofessional om met ethische dilemma’s rondom het inkoopproces? NEVI vindt het van groot belang dat inkoopprofessionals ethisch handelen. Vandaag introduceert NEVI een nieuwe Gedragscode die inkopers ondersteunt bij het omgaan met ethische dilemma’s in het inkoopproces.

Hoe ga je als inkoopprofessional om met ethische dilemma’s rondom het inkoopproces?


 


NEVI vindt het van groot belang dat inkoopprofessionals ethisch handelen. Vandaag introduceert NEVI een nieuwe Gedragscode die inkopers ondersteunt bij het omgaan met ethische dilemma’s in het inkoopproces.


 


NEVI heeft ervoor gekozen te werken met principes die aangeven hoe inkoopprocessen in de dagelijkse praktijk zouden moeten verlopen. De leden kunnen die ‘best practice’ vergelijken met hun eigen situatie en waar wenselijk aanpassingen maken in hun werkwijze.


 


Waar het volgens NEVI om gaat, is dat een inkoopprofessional eerlijk, integer en betrouwbaar is en handelt in overeenstemming met vaktechnische standaarden. Hij neemt de geldende wetten en regels in acht, respecteert eerlijke concurrentie, behandelt zakelijke partners rechtvaardig en scheidt zakelijke en persoonlijke belangen.


 


Aan de NEVI Gedragscode liggen vier kernwaarden ten grondslag:


  • Zakelijk fatsoen,

  • Deskundigheid en objectiviteit,

  • Vrije mededinging, en

  • Duurzaamheid.

 


De NEVI Gedragscode is een resultante van deze vier kernwaarden en bestaat uit de volgende kernthema’s:


  • Wet- en regelgeving,

  • Persoonlijke belangen,

  • Gedrag naar concurrenten, en

  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 


De NEVI Gedragscode voldoet aan de basisprincipes van de UN Global Compact en is opgesteld in overeenstemming met de ‘ILO Conventions’ (International Labor Office), de ‘United Nations' Universal Declaration of Human Rights’, de ‘UN Conventions on the Rights of the Child’, de ‘Convention for the Elimination of All Forms of Discrimination of Women’ en de ‘OECD Guidelines for Multinational Companies’. NEVI heeft naast de Gedragscode ook een NEVI Commissie Ethiek opgericht waar inkoopprofessionals terecht kunnen met vragen.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen