Nevi
0
Nieuws

Nederlandse bedrijven kopen meer duurzame cacao in

Nieuws 09 mei 2018

Een steeds groter deel van de cacao die door Nederlandse cacaoverwerkende bedrijven wordt ingekocht, is erkend duurzaam gecertificeerd. Het aandeel steeg van 21 procent in 2014 naar 30 procent in 2016. Dat blijkt uit een recente CBS-enquête.

Een steeds groter deel van de cacao die door Nederlandse cacaoverwerkende bedrijven wordt ingekocht, is erkend duurzaam gecertificeerd. Het aandeel steeg van 21 procent in 2014 naar 30 procent in 2016. Dat blijkt uit een recente CBS-enquête.Nederland: belangrijke cacao-importeur


In 2016 werden in Nederland 600 miljoen kilo cacaobonen en 100 miljoen kilo cacaoproducten voor verwerking ingekocht. Nederland is een belangrijke importeur van cacaobonen. Een vijfde van de cacaobonen die op de wereldmarkt komen, wordt door Nederland geïmporteerd.


Halfproducten en eindproducten


De geïmporteerde cacaobonen worden door enkele grote bedrijven tot halfproducten als cacaomassa, -boter en -poeder verwerkt. Het grootste deel van deze halfproducten wordt geëxporteerd. Het overige deel wordt door chocoladeproducenten, bakkerijen en andere voedingsmiddelenproducenten tot eindproducten verwerkt, waarvan ook een deel bestemd is voor de export.


Vooral grote bedrijven kopen duurzame cacao in


Ongeveer 60 procent van alle eindproducten die in de supermarkt te vinden zijn, komt van bedrijven die aan de enquête deelnamen. De deelnemende bedrijven zorgen daarmee voor een goed beeld van de inkoop en het verbruik van (duurzame) cacao. Het zijn vooral de grotere bedrijven die erkend duurzame cacao inkopen. De cacao in de levensmiddelen voor supermarkten bestond in 2016 voor 86 procent uit duurzame cacao, vrijwel volledig erkend duurzaam.Meer weten hoe professioneel verantwoord inkopen bijdraagt aan een toekomstbestendige wereld? Lees de whitepaper ISO 20400


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren