Nevi
0
Nieuws

Mars ziet 'einde commodities-tijdperk'

Nieuws 02 oktober 2018

Het Amerikaanse bedrijf wil de komende tien jaar nog eens één miljard dollar investeren in verbetering van de arbeidsomstandigheden van cacaoboeren.

In 2025 moet alle cacao die Mars inkoopt duurzaam zijn geproduceerd. Momenteel geldt dit voor ongeveer de helft van de cacao die Mars verwerkt. Het Amerikaanse bedrijf wil de komende tien jaar nog eens één miljard dollar investeren in verbetering van de arbeidsomstandigheden van cacaoboeren. Eerder maakte het concern daar al een bedrag van één miljard dollar voor vrij. De Amerikaanse producent van chocoladerepen wil meer doen voor kinderrechten, het tegengaan van ontbossing en het verbeteren van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking. Nieuwe inkoopkoers


Op inkoopgebied slaat het bedrijf een nieuwe koers in door niet meer puur op prijs in te kopen via tussenpersonen, maar van met naam en toenaam bekende cacaoboren. Chief procurement and sustainability officer Barry Parkin: "The transformation of supply chains is necessary across most of the materials we used to call commodities. I believe we're seeing the end of the commodities era, where materials used to be sourced from largely-unknown origins and bought purely for price on a transactional basis.”


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen