Nevi
0
Nieuws

Inkopend Nederland zorgt voor impuls MVI op NEVI Ledendag

Nieuws 24 oktober 2018

Circa 100 deelnemers, werkzaam bij onder andere DHL, ABN AMRO, Natuurmonumenten en het Catharina ziekenhuis hebben de intentie uitgesproken actief aan de slag te gaan met Duurzaam inkopen.

Circa 100 deelnemers, werkzaam bij onder andere DHL, Natuurmonumenten en het Catharina ziekenhuis hebben de intentie uitgesproken actief aan de slag te gaan met Duurzaam inkopen. De ISO20400 richtlijn Sustainable Procurement en de bijbehorende webtool ondersteunen daarbij. Deze gratis webtool werd gisteren tijdens de NEVI Ledendag gelanceerd door Hugo von Meijenfeldt, Coördinator UN Sustainable Development Goals voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Een aantal Nederlandse organisaties is al langere tijd zeer actief met de richtlijn ISO20400, waaronder ABN AMRO. Met de ontwikkeling van het circulaire paviljoen Circl heeft ABN AMRO veel ervaring opgedaan met maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen. De richtlijn ISO20400 diende als inspiratie en houvast. Erwin van Baar lichtte de uitdagingen toe tijdens de kennissessie Circular Procurement : “ISO 20400 is voor ABN AMRO Procurement een handzame leidraad bij de inkoopactiviteiten om invulling te geven aan onze uitgangspunten op het gebied van duurzaam inkopen. Zo stellen wij per MVI-thema minimale eisen voor alle inkoop categorieën; duurzaam inkopen als standaard! Daarnaast kijken we categorie specifiek hoe wij meer impact kunnen maken door aanvullende duurzaamheidseisen/-afspraken te maken”.

 

Webtool ISO20400 Sustainable Procurement

 

Na de enthousiaste reacties tijdens de NEVI Ledendag (met bijna 1.000 deelnemers) is het wachten op meer succesvolle voorbeelden. De gisteren gelanceerde webtool neemt organisaties aan de hand om de ISO richtlijn succesvol te implementeren. Daarnaast geeft de tool onder andere input voor het maatschappelijk jaarverslag.  De webtool is ontwikkeld door NEN en NEVI en mede mogelijk gemaakt door de Rijksoverheid. Meer informatie over de webtool ISO20400.

 

Lees het volledige verslag van de NEVI Ledendag.

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen