Nevi
0
Nieuws

Hogeschool van Amsterdam start minor Inkoop inclusief NEVI Inkoop Bootcamp

Nieuws 20 februari 2018

Binnen de minor speelt de praktijkopdracht een belangrijke rol. Deze wordt door NEVI verzorgd.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start per september 2018 een inkoopminor. Binnen de minor speelt de praktijkopdracht een belangrijke rol. Deze wordt door NEVI - de Nederlandse Vereniging Voor Inkoopmanagement - verzorgd, onder de naam: ‘NEVI Inkoop Bootcamp’. Erik de Bruine, directeur bij NEVI, wordt hoofddocent Inkoopmanagement voor deze nieuwe minor.

 

De Bruine: “Ik ben vereerd om met mijn ervaring vanuit inkoop en NEVI actief bij te gaan dragen aan deze minor en het nieuwe NEVI Bootcamp-concept. In deze rol ben ik de schakel tussen de studenten enerzijds en de leden en bedrijven binnen het NEVI-netwerk (de praktijk) anderzijds. Ik verwacht dat de studenten tijdens de Bootcamp volop kennis kunnen halen én brengen.” 

 

NEVI Inkoop Bootcamp

 

De praktijkopdracht van de minor Inkoop - de NEVI Inkoop Bootcamp - bestaat uit een intensieve periode van 8 weken, waarin teams van vijf studenten twee opdrachten vervullen bij leden van NEVI of andere organisaties. De Bruine: “Studenten voeren één Bootcamp in de publieke sector uit en één Bootcamp binnen een bedrijf. Hierdoor ontdekken ze niet alleen de verschillen en overeenkomsten in werkwijze, maar krijgen ze direct de kans om te onderzoeken welk toekomstig werkveld het beste bij hen past.” De verwachting is dat 40 studenten in de pilot de Bootcamps gaan doorlopen. 

 

De samenwerking tussen NEVI en de HvA beoogt een belofte om te voorzien in een groeiende behoefte aan inkoopexpertise in Nederland. 


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren