Nevi
0
Nieuws

Gezocht: inkoopprofessionals voor de Adaptieve Krijgsmacht

Nieuws 31 oktober 2018

Begin 2017 heeft de Minister van Defensie de ‘Adaptieve Krijgsmacht’ aangekondigd. Dat is een flexibeler krijgsmacht die snel kan inspelen op toekomstige, vaak nu nog onbekende, taken. Kern is dat mensen en middelen beschikbaar moeten zijn en niet per se fulltime in dienst van of in het bezit van defensie.

Begin 2017 heeft de Minister van Defensie de ‘Adaptieve Krijgsmacht’ aangekondigd. Dat is een flexibeler krijgsmacht die snel kan inspelen op toekomstige, vaak nu nog onbekende, taken. Kern is dat mensen en middelen beschikbaar moeten zijn en niet per se fulltime in dienst van of in het bezit van defensie. De rol van inkoop binnen defensie zal daarom toenemen. Door op strategisch niveau mee te denken, bijvoorbeeld over aanschaf of inhuur, dragen inkopers bij aan deze flexibiliteit. Er wordt veel van inkoop gevergd, ook omdat het defensiebudget wordt uitgebreid.

 

Specialisten in de supply chain
Om de inkoopfunctie te ondersteunen, zoekt defensie inkopers en andere specialisten in de supply chain, werkzaam bij overheid of bedrijfsleven, die parttime of tijdelijk binnen inkoop van defensie taken op zich willen nemen. Zij worden als reservist toegevoegd aan specialisten of opgenomen in projectteams van de Defensie Materieel Organisatie. NEVI werkt aan dit programma mee, onder meer door leden die de inkoopprofessie van defensie willen ondersteunen op die taak voor te bereiden. Voorkeur hebben NEVI-leden die defensie kennen, bijvoorbeeld als reservist, voormalig beroepscollega of als oud-dienstplichtige. Inlichtingen bij Dick Scherjon: d.scherjon@nevi.nl.


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen