Nevi
0
Nieuws

Gemeente Zevenaar wint KoopWijsPrijs

Nieuws 12 oktober 2018

Na ruim 1.900 publieksstemmen tijdens het recente MVI Congres kwam Zevenaar met het circulaire fietspad als winnaar uit de bus.

De KoopWijsPrijs gaat dit jaar naar de gemeente Zevenaar. De jury selecteerde de vijf meest toonaangevende projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Na ruim 1.900 publieksstemmen tijdens het recente MVI Congres kwam Zevenaar met het circulaire fietspad als winnaar uit de bus. Voor dit fietspad is gebruik gemaakt van ‘grasfalt’ en grasbeton. Zevenaar werkte op een innovatieve manier samen zowel binnen de organisatie als met externe partijen. De prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Gemeente Helmond won de prijs toen met hun MVI Actieplan. 

 

 

Genomineerden KoopWijsPrijs 2018

 

Uit de inzendingen zijn 5 genomineerden geselecteerd door een jury, uit vertegenwoordigers van VNO-NCW, MKB Nederland, Natuur & Milieu, NEVI, Social Enterprise NL en MVO Nederland, op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De jury heeft hierbij gelet op ambitie, keuze van thema’s, verankering in de organisatie, vernieuwend karakter, effect op beleidsdoelen, interactie met de markt, haalbaarheid voor andere organisaties, beschikbare informatie en documentatie. 

 

KoopWijsPrijs

 

De KoopWijsPrijs is een initiatief van de Rijksoverheid dat Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ondersteunt. De KoopWijsPrijs wordt uitgereikt aan een inkoopproject dat vooruitstrevend is als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen